Zilele Culturii şi Sportului Sighetean

La Sighetu Marmaţiei, în perioada 22-24 iulie, se vor desfăşura Zilele Culturii şi Sportului Sighetean. Manifestările vor debuta vineri, 22 iulie, la ora 14,00, la Casa de Cultură cu prezentarea standului de carte al Editurii Grinta;
la ora 15.00, la Biblioteca Municipală "Laurenţiu Ulici" va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografii "Sighetul în imagini de epocă"; la ora 16.00, la Muzeul Satului, vor fi puse în funcţiune morile din satul primordial; la ora 18.30, la Stadionul Municipal, va avea loc spectacolul susţinut de Ansamblul "Mugurelul" al Clubului Copiiilor Sighetu Marmaţiei, urmat de premierea elevilor care au obţinut rezultate merituoase la învăţătură şi a liceelor care au obţinut rezultatele cele mai bune la bacalaureat, după care va avea loc un spectacol susţinut de Ansamblul "Casa Iurca de Călineşti" şi Ansamblul "Mara" al Casei de Cultură Sighetu Marmaţiei.
SâmbÄtÄ, 23 iulie, la ora 10.00, la Stadionul Municipal, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură a Clubului Copiilor şi Şcolii de Artă "Gheorghe Chivu"; la ora 11.00, în centrul municipiului se va deschide Târgul Meşterilor Populari; la ora 12.30, la Muzeul maramureşului, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografii a artistului plastic Mihai Borodi şi vernisajul expoziţiei sculptorului Ioan Bledea; la ora 17.00, la Stadionul Municipal, se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipa Fostelor Glorii a CIL Sighet şi FC Baia Mare; la ora 19.00 va avea loc un spectacol de muzică populară, folk şi uşoară.
DuminicÄ, 24 iulie, în cadrul Zilei Muzeelor vor fi vizitate secţiile Muzeului Maramureşului. De la ora 14.00, la Stadionul Municipal va avea loc un meci de ţurcă, iar la Sala Polivalentă se va desfăşura un concurs de tenis de masă.
La ora 16.00, la Stadionul Municipal va avea loc Gala Festivalului-Concurs "Nicolae Todorovici", aflat la prima ediţie, prezentată de Eugenia Florea.
Vor participa: Cornelia şi Lupu Rednic, Florentina şi Petre Giurgi, Voichiţa Nemeş, Marinel Petreuş, Gheorghe Pârja, Dumitru Dobrican, Andrei şi Ştefan Petreuş, Ioan Sas, Nuţu Leordean, Leontin Ciucur, precum şi alţii.



Sursa: Maramuresul Online
Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply