Maramureşul "se vinde" la Bucureşti

Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Maramureş a inaugurat  în Bucureşti, primul magazin de produse ecologice din capitală. Trei producători din judeţul nostru îşi vor distribui produsele din acest punct.
Bucureştenii se vor putea înfrupta din gustoşii cârnaţi mangaliţa, făcuţi din carne care are o cantitate redusă de colesterol, pui ecologici sau pită de mălai. La inaugurare au participat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţeanu, care au degustat produsele maramureşenilor, apreciind calităţile deosebite ale acestora. Unele produse oferite bucureştenilor sunt ecologice, iar restul tradiţionale, fiind realizate după reţete strămoşeşti din Maramureş, fără aditivi alimentari. Rafturile sunt înţesate cu preparate din carne (cârnaţi ţărăneşti, cotlet haiducesc, jambon afumat, salam de casă, slănină mangaliţa afumată, pui de gâscă eco etc.), brânzeturi ( urdă cu mărar, caşcaval, brânză în coajă de brad, telemea de oaie cu chimion, brânză de burduf) şi legume, fructe, dulceţuri naturale, magiun din prune bistriţe făcut la cazan, conserve realizate după reţete tradiţionale.
Sperăm că încet-încet, bucureştenii vor ajunge să aprecieze produsele noastre şi din toamnă, după ce se întoarce lumea din concedii, să ne treacă mai bine marfa. Mâncarea ecologică este sănătate curată, iar în ultima perioadă sunt tot mai numeroşi cei care apreciază produsele noastre", a declarat Gheorghe Pop, unul dintre cei trei producători care au avut curajul de a investi în deschiderea unui punct de valorificare cu specific moroşenesc în capitală.


Sursa: Maramuresul Online

Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply