Dragostea unei mame. Bolnava de cancer, i-a lasat fiicei un ghid de viata

Gest impresionant. O femeie care sufera de cancer in faza terminala i-a scris fiicei in varsta de 3 ani un ghid al vietii, care sa o ajute sa depaseasca cu usurinta greutatile.

Katrina Hobbs, in varsta de 25 de ani, este una dintre cele patru persoane din Marea Britanie care sufera de Alveolar Soft Part Sarcoma si are mai mult de 12 tumori in plamani.
Atunci cand si-a descoperit o tumoare in fesa stanga, asistenta i-a spus sa inceteze sa mai fie atat de “melodramatica”. Cand intr-un final a fost luata in serios, cancerul era deja in faza terminala.

Tanara a dat dovada de maturitate si si-a pregatit in amanunt plecarea de pe aceasta lume. Cum nu va trai sa isi vada fetita mare, i-a strans o colectie de carti postale, poezii, scrisori si filmari cu ajutorul carora spera sa-si poata ghida fiica prin viata de dincolo de mormant.
Testamentul sentimental include felicitari pentru fiecare zi de nastere a Ellei si note despre cum sa se descurce cu batausii de la scoala, note de felicitare pentru examene, nunta si nasterea copiilor.
Katrina a inregistat mesaje video de 5 minute pentru fiecare zi de nastere care va urma in viata micutei, pentru ca Ella sa-si aminteasca de mama ei.
“Stiu ca atunci cand va creste va avea de infruntat situatii dificile si stiu ca nu voi fi acolo sa o protejez. Ar putea sa fie stresata sau sa se indoiasca de ea din punct de vedere sexual, de exemplu in adolescenta, asa ca i-am scris sa nu ii fie teama daca se simte confuza, ca este ceva natural si ca va fi bine”, a marturisit tanara mama.
“Daca va fi agresata la colegi batausi la scoala i-am scris ca se intampla asta pentru ca probabil ea este unica si ca ar trebui sa-si celebreze unicitatea pentru ca e caracteristica ce o face speciala. Am cumparat carti postale care marcheaza fiecare eveniment din viata ei de la examene, la intemeierea primului camin, la ziua nuntii, la nasterea unui baiat, a unei fete. Ella este o fata atat de minunata. Va avea o personalitate foarte frumoasa. Imi spune: “Mami, noi suntem cele mai bune prietene si asa vom fi intotdeauna”. Atunci cand am o zi proasta incerc sa nu arat, dar ea stie si imi spune: “Este OK, sunt langa tine”, a mai povestit Katrina.
O boala rara, pentru care nu exista tratament
Katrina a observant tumoarea din fesa stanga in 2008 si a mers imediat la spital, unde o asistenta i-a spus ca este o simpla umflatura cauzata probabil de o cazatura si sa inceteze sa mai fie atat de “melodramatica”.


Cand umflatura a inceput sa se mareasca, femeia a mers la doctorul personal, iar acesta a indrumat-o catre un specialist.
Dupa o luna de teste, pe data de 5 septembrie 2008, femeia a fost diagnosticata cu Alveolar Soft Part Sarcoma, o forma rara de cancer.
Nu exista niciun tratament pentru aceasta boala. Katrina urmeaza insa un tratament experimental pentru cancerul de rinichi, care ar putea stopa cresterea tumorilor pe care le are la nivelul plamanilor.
Katrina era insarcinata atunci cand a primit diagnosticul
In mod tragic, Katrina era insarcinata in trei luni cu un baiat atunci cand a primit groaznica veste. Doctorii au fost nevoiti sa aduca copilul pe lume la numai 20 de saptamani, pentru ca mama sa poata fi tratata. Din pacate, bebelusul nu a supravietuit.
“Pierderea copilului a fost mai dureroasa decat boala in sine, pentru ca ma atasasem deja emotional de el”, a spus Katrina.
“Stiu ca atunci cand Ella va creste, cand va atinge anii adolescentei, de exemplu, va avea probleme si va trece prin momente dificile si eu nu voi fi langa ea sa o protejez. Este foarte dificil pentru mine. In fiecare zi cand ma trezesc incerc sa imi vad de viata in mod obisnuit, daca ma simt bine. De fiecare data ma gandesc la cat de norocoasa sunt atunci cand ma trezesc. Incerc sa fac ceva memorabil pentru Ella in fiecare zi, ceva de care sa o lege o amintire. Incerc sa-i creez cat mai multe amintiri placute. Nu mai am restul vietii sa-i fiu alaturi. Am inceput sa scriu cartile postale ca sa isi aminteasca mereu de mine prin ceva. Cred ca e un lucru care o va face sa simta ca ii sunt mereu alaturi. Vreau sa stie ca m-am gandit la viitorul ei, inainte ca ea sa o fi facut. Probabil nu voi putea sa o protejez, lucru pe care il accept cu greutate”, a incheiat Katrina.



Sursa: Maramuresul Online

Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply