Secretul unei vieti indelungate: o alimentatie variata, fara cure de slabire

A fi plinut nu este o tragedie, a pierde in greutate e periculos, sustine un studiu realizat de o echipa de cercetatori, condusa de Linda Bacon de la Universitatea din California (SUA). in opinia oamenilor de stiinta, ideea ca niste kilograme in plus ar putea dauna organismului este mult exagerata. in realitate, oamenii mai grasuti traiesc mai mult decat cei filiformi, potrivit Nutrition Journal.

Mai mult, conform cercetatorilor americani, persoanele obeze care incearca sa piarda din greutatea excesiva isi pun sanatatea in pericol.

Oamenii de stiinta recomanda o alimentatie variata si moderata, fara insa a supralimenta organismul sau a alerga dupa mirajul siluetei ideale de 90-60-90. Obsesia curelor de slabire nu duce la rezultate pozitive, deoarece adeseori persoanele aflate la dieta mai degraba se ingrasa decat slabesc, incercand sa compenseze lipsa produselor din alimentatia obisnuita – a relevat studiul, realizat pe 350.000 de voluntari americani.

Oricat de bizara ar parea, concluzia expertilor este ca surplusul de greutate asigura o viata mai lunga la batranete. De altfel, in cazul persoanelor cu un exces de greutate s-a constatat o incidenta mai scazuta de deces in urma bolilor cardiovasculare, de rinichi si diabet de tip 2 (non-insulino-dependent). Excesul de greutate nu creste riscul acestor boli, dimpotriva, probleme de sanatate apar in caz de malnutritie, sustin expertii americani de la Universitatea din California.

Astfel, ei recomanda persoanelor cu cateva kilograme in plus sa isi accepte corpul asa cum este si sa-si diversifice doar dieta cu alimente nutritive si nu cu produse generatoare de calorii goale. Dar, in genere, ei sunt de parere ca numaratul caloriilor nu ar trebui sa devina o preocupare, iar sportul si exercitiile fizice ar trebui incluse in programul zilnic, precum mersul pe jos la serviciu.

Secretul unei vieti fericite si indelungate este capacitatea de a-ti asculta corpul. Daca organismul tau da semne ca ii este foame, inseamna ca are nevoie de hrana si atunci mergi la masa. Aceasta va va permite sa combateti supraalimentarea, care nu are nicio legatura foamea.



Sursa: Maramuresul Online


Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply