5 Decembrie 2007 : A murit Ileana Rus

Solista maramureseana de muzica populara si tiganeasca Ileana Rus a incetat din viata in dimineata zilei de miercuri, 5 decembrie 2007 dupa o suferinta de cateva luni. Trista veste a fost anuntata pe blogul oficial al interpretei, pe care s-a scris ca ”Ileana Rus s-a stins”.



Ileana Rus, s-a stins din viata din vina unui medic.


Mormantul Artistei Ileana Rus
Mormantul Artistei Ileana Rus


Sistemul sanitar si indiferenta medicilor au mai bagat un om in pamant: interpreta de muzica populara, Ileana Rus, a murit in Spitalul Fundeni si a fost dusa acasa, la cei trei copii, intre patru scanduri. Cantareata care s-a stins, miercuri, la 37 de ani, suferea de sindromul Budd-Chiari - boala care se manifesta prin formarea de cheaguri de sange in vena cava si afecteaza grav ficatul.
Avea, insa, sanse sa traiasca, daca medicul care a avut-o sub supraveghere n-ar fi fost macinat de orgolii, iar functionarii de la Ministerul Sanatatii s-ar fi grabit sa intocmeasca un dosar. "Medicul care a tratat-o a spus familiei ca nu mai exista nicio sansa pentru Ileana si a refuzat sa coopereze cu alti medici specialisti. A tinut-o trei luni la Fundeni, apoi a externat-o. In urma cu o saptamana, Ilenei i s-a facut rau din nou si a ajuns iarasi la Fundeni. Intr-un final, medicul a spus familiei ca ar mai fi o sansa, daca Ileana va fi operata la o clinica din Viena. Familia a cerut sprijinul ministerului si i s-a facut un dosar, pentru a pleca spre Viena. N-a mai apucat. Ileana a murit cu o zi inainte", a declarat o apropiata a familiei indoliate.

Dumnezeu sa o odihneasca!






Sursa: Maramuresul Online


Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply