Festival International de Muzica Traditionala "Titiana Mihali"

La propunerea Ministerului Culturii, Cultelor si a Patrimoniului National, maine, 20 iulie, in Borsa, in memoria cunoscutei cantarete de muzica populara si totdoata pentru promovarea culturii nationale si a cantecului popular, va avea loc Festivalul International de Muzica Traditionala “Titiana Mihali – Inimioara cu dor mult”. Pe scena, amenajata in parcarea din centrul orasului de la poalele Pietrosului, vor evolua, incepand cu ora 13.00, cantareti consacrati de muzica populara. Inainte de festival, se va oficia o slujba religioasa pentru cea care a fost cantareata Titiana Mihali.

Nicolae Sabau, Fratii Mihali, Ioan Bocsa, Voichita Nemes, Florentina si Petre Giurgi, Cornelia si Lupu Rednic, Dumitru Farcas, Cristian Pomohaci, Anghelina Timis Lungu sunt doar cateva nume care vor urca pe scena Festivalului International de Muzica Traditionala “Titiana Mihali – Inimioara cu dor mult”, organizat in Borsa.


Festivalul va incepe la ora 13.00 si se va desfasura in parcarea din centrul orasului Borsa, iar inainte de concerte, in memoria Titianei Mihali, se va oficia o slujba religioasa la capela “Casa Vesniciei”, unde se afla mormantul cunoscutei cantarete de muzica populara.







Autor:  Andrei Sovan
Sursa: Maramuresul Online








Casa Vesniciei din Borsa unde se odihneste Titiana Mihali, regina cantecului maramuresean, construita de parintii si fratii ei si pictata de fratele ei, maestrul Gavrilita Mihali.








Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply