TABARA FOTO – Satele de pe Mara, in obiectivul editiei a sasea a Taberei Fotoetnografica

Fotoetnografica In perioada 8 – 17 mai, satele din Valea Marei vor fi in „bataia” aparatelor de fotografiat ale participantilor la cea de a VI – a editie a Taberei Fotoetnografica. Tabara este una care isi propune conservarea cu ajutorul fotografiei a culturii traditionale din Maramures. 
Zona propusa pentru cercetare pentru aceasta editie a Taberei Fotoetnografica este formata din satele Mara, Desesti, Hoteni, Sat Sugatag, Giulesti si Berbesti. Dupa terminarea taberei lucrarile selectate vor fi prezentate intr-o expozitie de tinuta, in Baia Mare si in alte orase din tara.

Lucrarile expuse vor fi cuprinse intr-un minialbum „Fotoetnografica" Valea Marei, iar la sfarsitul celor zece editii, lucrarile vor fi incluse intr-un album complex despre Maramures. Curatorul taberei este ca de fiecare data Felician Sateanu, consultant artistic, departamentul foto-video al CJCPCT Maramures.

Perioada de desfasurare a taberei a fost aleasa special pentru ca participantii sa poata vedea si fotografia „Tanjaua de pe Mara”, celebrul festival folcloric legat de ritualurile agrare de primavara, care va avea loc in 16 mai.

Curatorul taberei este Felician Sateanu, consultant artistic, departamentul foto-video al CJCPCT Maramures.

Zona propusa pentru cercetare: Mara, Desesti, Hoteni, Sat Sugatag, Giulesti si Berbesi. (Valea Marei)

Dupa terminarea taberei lucrarile selectate vor fi prezentate intr-o expozitie de tinuta, in Baia Mare si alte orase din tara.

Lucrarile expuse vor fi prinse intr-un minialbum "Fotoetnografica" valea Marei, iar la sfarsitul celor 10 editii intr-un album complex despre Maramures.

Inscrierile se pot face in intervalul 15. 04. - 03. 05. 2010, tabara urmand a se desfasura in per. 08 - 17 mai (in 16 mai are loc "Tanjaua de pe Mara" festival folcloric legat de ritualurile agrare de primavara).

Participantii trebuie sa aibe aparatura foto digitala proprie, echipament adecvat deplasarilor in teren, rezerve de baterii, carduri de memorie si alte accesorii necesare unei bune activitati fotografice.

Inscrierile se pot face in limita a 8 locuri disponibile.

Taxa de partcipare este de 900 lei, (100 lei/zi, camera cu doua paturi, baie, 3 mese) diferenta necesara pentru realizarea obiectivelor propuse va fi suportata de CJCPCT Maramures.

Persoana de contact: Felician Sateanu, tel. 0262 211 560. mobil 0723 260826, mail: felix_sateanu@yahoo.com
Numele: Sateanu Felician
e-Mail: felix_sateanu@yahoo.com

Sursa: Maramuresul Online



Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply