Romania - Tara lu' peste...

A fost odată ca niciodată… o ţărişoară numită România. Era frumoasă şi bogată. Avea munţi semeţi împăduriţi, râuri cristaline, lacuri limpezi şi soarele răsărea în fiecare dimineaţă deasupra ei. Era atâta soare, încât Ungaria a depus o plângere la Consiliul Europei, nemulţumită că România îi lua tot soarele.
România desenată pe hartă avea forma unui buchet de flori, ale cărui cozi se înmuiau în apele Mării Negre. Atât de frumoasă era România.
Era ţara pe care toată Europa era invidioasă. S-au făcut studii şi calcule pentru a determina cum se poate ajunge la o organizare perfectă precum are România. Cercetătorii britanici, în colaborare cu cei americani, francezi, japonezi etcaetera nu puteau dormi noaptea de această grijă. Nimeni nu reuşea să descifreze cum, domnule, au reuşit românii să fie aşa dezvoltaţi. Fapt pentru care dosarul a fost trimis mai departe, la NASA, pentru studiu. România era ţara perfectă şi toată Europa voia să migreze spre ea. Americanii aveau voie să intre doar cu viză în ţara noastră şi doar pentru maximum trei luni. Cei care doreau să se stabilească aici era musai să participe la loteria vizelor, pentru că cererea era foarte mare. Progresul României i-a dat alura de "ţara tuturor posibilităţilor". România era atât de bazată, încât Obama îl sună pe Băse’ să-i dea nişte bani împrumut până la salariu.
Era o ţară în care învăţământul şi sistemul sanitar erau concepute fără cusur. Cadrele didactice îşi construiau vile cu piscină doar din salariul de la stat, iar medicii fumau numai Kent lung (asta chiar se aplica în istoria comunistă) şi conduceau doar Ferrari. În România era o plăcere să stai în spital, pentru că serviciile erau mai bune ca acasă. Paturile aveau aşternut de satin, iar la micul-dejun se servea caviar şi şampanie. România era singura ţară din lume în care cerşetorii dădeau bani politicienilor pe stradă. Taxele şi impozitele erau aproape inexistente, pentru că sistemul era atât de bine pus la punct, încât românii primeau gratis aproape orice. Eram poporul în care stenogramele convorbirilor telefonice între politicieni nu conţineau decât urări de "La mulţi ani" sau "Sărbători fericite". Am fost primul popor din lume care a închis puşcăriile, pentru că nu erau clienţi. Ulterior, s-au făcut malluri din ele.
Suntem ţara în care nu există ştirile de la ora 5, nici OTV şi nici Gigi Becali. De fapt, în această Românie, Gigi este un savant care nu apare la televizor, pentru că este prea modest s-o facă. Suntem ţara cu turismul cel mai dezvoltat din lume. Ţara care este vizitată de un miliard de oameni anual. Practic, trăim din turism. România are tradiţie şi în sport. Ultimele zece campionate mondiale noi le-am câştigat. Campionatul nostru este cel mai spectaculos şi puternic din lume, iar din şcolile de fotbal pentru juniori ies pe bandă jucători de geniu. De fapt, Chelsea, Barcelona, Manchester, Real Madrid şi alte echipe s-au rugat în genunchi să-l vindem pe Mutu cu 100 de milioane euro, dar noi nu l-am dat, pentru că avem caracter!
Asta-i România de azi. Ţărişoara pe care părinţii noştri au clădit-o cu mâinile lor. Aşa că nici nu ştiu ce să zic... V-am tzukat pe toţi!

Sursa: Maramuresul Online









Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Sursa: Maramuresul Online



Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply