Fotbal: Inter Milano a castigat Liga Campionilor

Formatia italiana Internazionale Milano a castigat, sambata seara, pe "Santiago Bernabeu" din Madrid, trofeul Ligii Campionilor, invingand in finala echipa germana Bayern Munchen, scor 2-0, prin golurile reusite de Diego Milito, in minutele 35 si 70.


Gruparea antrenata de portughezul Jose Mourinho a folosit, in mare masura, partitura de succes din returul semifinalei cu Barcelona, lasandu-i pe germani sa atace si lovind precis pe contre.


Primul gol a venit dupa o degajare lunga si exacta a portarului brazilian Julio Cesar, care l-a gasit perfect pe olandezul Snejder in prejma careului bavarez. Acesta a combinat scurt cu argentinianul Milito, care a scapat pe poarta si l-a lobat frumos, din alergare, pe Butt.


A urmat o noua perioada in care Bayern a dominat teritorial, nereusind insa foarte multe ocazii insemnate la poarta lui Cesar. Sunt de consemnat insa sansele lui Muller si Robben, in care fie portarul brazilian a lui Inter, fie fundasii milanezi s-au aparat foarte bine.


Capitanul nationalei Romaniei, Cristian Chivu, titular sambata, a fost schimbat in prima parte a reprizei secunde, avand si un cartonas galben ca urmare a sarjelor lui Robben.


Nu la mult timp a urmat golul al doilea pentru Inter. Un contraatac clasic, cu Diego Milito varf de lance. Argentinianul a scapa in pozitie de unu la unu cu conatinoalul sau din apararea lui Bayern, Demichelis. L-a intors cu usurinta pe acesta din urma si a finalizat apoi, cu siguranta, in stanga portarului Butt.


Bayern nu a mai reusit nimic notabil dupa acest moment, in timp ce echipa lui Mourinho s-a multumit sa zadarniceasca atacurile germanilor.


Cu aceasta victorie, Inter castiga cel mai important trofeu al fotbalului european intercluburi pentru prima oara din 1965 incoace.


Iar Jose Mourinho isi trece in cont a doua Liga a Campionilor, dupa cea adjudecata cu FC Porto in 2004.


Sursa: Maramuresul Online



Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply