CUTREMURATOR - Peste un miliard de persoane sufera de foame la nivel mondial

Foto copil in cautarea hraneiPeste un miliard de locuitori ai planetei sufera de foame, din cauza crizei economice şi creşterii preturilor la alimente in ultimii trei ani, a declarat joi directorul general al Organizatiei ONU pentru Alimentatie şi Agricultura (FAO), Jacques Diouf, citat de AFP. 
"In 2009, numarul celor care sufera de foame in lume a crescut cu 105 milioane fata de anul 2008, cifra depaşind in prezent un miliard", precizeaza directorul FAO, inaugurand in Panama cea de-a 31-a conferinta FAO pentru America Latina şi Caraibe.

Din cei un miliard de oameni care sufera de foame, 642 de milioane traiesc in Asia - Pacific, 265 de milioane in Africa, 42 de milioane in America Latina şi Caraibe şi 15 milioane in tarile dezvoltate.

Tarile cele mai afectate de foamete sunt R.D. Congo, Eritreea şi Haiti. 
Africa este in continuare continentul cel mai afectat de foamete. Directorul FAO a explicat accentuarea problemei in ultimii ani prin diminuarea investitiilor in sectorul agricol, scumpirea alimentelor şi criza economica.

In tarile in curs de dezvoltare, familiile cheltuiesc pana la 50 la suta din venituri pe alimente, comparativ cu 20 la suta in tarile dezvoltate.

Diouf propune crearea unei "politici mondiale pentru securitatea alimentara", care sa prevada creşterea productiei agricole cu 70 la suta in tarile dezvoltate şi cu 100 la suta in tarile aflate in curs de dezvoltare.



Sursa: Maramuresul Online


Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply