Un algerian acuzat pe nedrept în legătură cu atentatele de la 11 septembrie 2001 va primi despăgubiri



Lotfi Raissi, un algerian suspectat, dar ulterior achitat, că a oferit cursuri de pilotare celor patru autori ai atentatelor de la World Trade Center, a obţinut vineri, din partea justiţiei britanice, dreptul de a primi despăgubiri.

Jack Straw, ministrul britanic al Justiţiei, a declarat că Raissi va primi o compensaţie care va fi stabilită ulterior.
"De acum înainte sunt total achitat de către ministrul Justiţiei şi sunt încântat. Viaţa mea a fost distrusă, cariera mea a fost distrusă. A fost un iad în aceşti ultimi nouă ani. Mă luptam pentru dreptate, iar ceea ce vreau, la urma urmei, este să mi se prezinte scuze", a declarat Raissi pentru BBC News.
Raissi a fost arestat pe 21 septembrie 2001 şi eliberat după o săptămână, însă a fost arestat a doua oară, în urma unei solicitări de extrădare a Statelor Unite.
Poliţia britanică a intrat cu forţa în apartamentul său din Colnbrook (Berkshire, vestul Londrei) şi l-a arestat în forţă, punându-i un pistol la tâmplă.
Adus complet dezbrăcat în maşina de poliţie, Lotfi Raissi a fost eliberat după patru luni şi jumătate, la 12 februarie 2002. Magistraţii au respins totalitatea elementelor reţinute împotriva lui, în aprilie 2002. Dar Raissi a subliniat că i-a fost imposibil să se angajeze ca pilot, şi a solicitat despăgubiri în februarie 2008.
Soţia acestuia şi fratele lui, Mohammed, arestaţi în aceeaşi zi, au fost eliberaţi după patru zile de detenţie.



Sursa: Maramuresul Online

Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply