AVERTIZARE HIDRO – PERICOL INUNDATII - Raul Iza a depasit cota de atentie la Sacel

Precipitatiile cazute pe parcursul zilei de sambata, 20 februarie, si a noptii trecute au contribuit la cresterea nivelului raului Iza, astfel incat la statia hidrometrica Sacel a fost depasita cota de atentie in dimineata de azi, 21 februarie, cu 10 cm. Purtatorul de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures, Dan Buca, a declarat ca in conditiile date s-a transmis o avertizare de cod galben primarilor din localitatile riverane raului Iza.

Prefectul de Maramures, Sandu Pocol, a cerut ca hidrologilor sa monitorizeze cursurile de apa, iar eventualele interventii, in caz de inundatii, sa fie coordonate de Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta. La orele diminetii, in zona, precipitatiile erau sub forma de lapovita si ninsoare. Cantitatea maxima de apa cazuta a fost de 11.0 l/mp si s-a inregistrat la Iezer.

Evolutia fenomenelor hidrologice in bazinul hidrografic al raului Iza va fi monitorizata in conformitate cu in conformitate cu "Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidtrotehnice si poluari accidentale.



Sursa: Maramuresul Online















Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, duminică, 21 februarie 2010


Leave a Reply