SIGLA PDL – Mere, pere, roza vanturilor, nodul marinaresc sau barca – optiunile PDL-istilor pentru noua sigla

Democrat-liberalii au discutat, azi - 30 ianuarie, timp de peste sase ore, strategia in perspectiva alegerilor interne din acest an, schimbarea siglei aducand in discutie adoptarea simbolului rozei vanturilor, in replica un alt democrat-liberal propunand nodul marinaresc sau barca. Potrivit unor surse din partid, vicepresedintele Sorin Frunzaverde a venit la reuniune cu ideea ca noua sigla a partidului, in urma redefinirii doctrinare care urmeaza sa aiba loc in acest an, sa fie reprezentata de un simbol european, respectiv roza vanturilor. 
In replica, deputatul Toader Paleologu, fost ministru al Culturii, a propus la randul sau, dar in gluma, ca noua sigla sa fie un nod marinaresc sau, de ce nu, chiar o barca, spre amuzamentul celor din sala.

Roza vanturilor reprezinta alementul central din sigla NATO, care a fost adoptata ca simbol al Aliantei Nord – Atlantice de catre Consiliul Atlanticului de Nord, in octombrie 1953. Cercul reprezinta unitatea si cooperarea , in timp ce roza vanturilor simbolizeaza directia comuna spre Pace pe care o urmeaza cele 19 state membre ale organizatiei.

Pana in prezent, si alti democrat-liberali au venit cu propuneri privind noua sigla a partidului, Cristian Preda propunand "marul", in timp ce vicepresedintele Ioan Oltean a propus "para", nemultumit de idea colegului sau europarlamentar.

Discutiile din cadrul sedintei Colegiului Director s-au centrat pe redefinirea ideologica a PDL, vicepresedintele Sorin Frunzaverde vorbind despre necesitatea schimbarii numelui si a siglei partidului precum si despre clarificarea doctrinara, spre curentul popular si eliminarea celui liberal. El a fost sustinut in argumentatie si de europarlamentarii Cristian Preda si Monica Macovei, adepti ai acestei schimbari.

Reuniunea informala a ministrilor, secretarilor de stat, presedintilor de organizatii si parlamentarilor democrat-liberali a inceput azi la Poiana Brasov si va continua si duminica.


Sursa: Maramuresul Online











Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply