Programul „Craciun in Maramures” a adus turisti ca in varf de sezon




Timp de aproape trei saptamani, traditiile, obiceiurile si mestesugurile populare din Maramures au fost promovate prin intermediul programului „Craciun in Maramures”, proiect initiat de Consiliul Judetean Maramures, MaramuresInfoTurism si Ministerul Turismului...Turisti din tara si strainatate au luat cu asalt Maramuresul in perioada 20 decembrie – 05 ianuarie pentru a vedea faimoasele obiceiuri si traditii din perioada sarbatorilor de iarna pentru care sunt atat de vestiti maramuresenii.

„Din punctul nostru de vedere, programul „Craciun in Maramures” a iesit foarte bine. In perioada desfasurarii acestui program, Maramuresul a fost vizitat de foarte multi turisti care s-au putut bucura de traditiile noastre. De exemplu, la Sapanta, mi s-a spus ca a fost atat de multa lume la Cimitirul Vesel ca si in varf de sezon, in luna august. La fel s-a intamplat si la Casa Olarului din Baia Sprie, unde Dan Les a fost asaltat cu numeroase cereri de participare la demonstratiile de olarit”, a spus Ioana Tripon, seful Biroului MaramuresInfoTurism.

Pe langa impactul pe care l-a avut asupra turistilor sau a promovarii traditiilor din Maramures, programul „Craciun in Maramures” mai are si o alta calitate, conform Ioanei Tripon. „Acest tip de programe ajuta la pastrarea traditiilor, a obiceiurilor sau a portului popular pentru ca localnicii constientizeaza ca au ceva pretios atunci cand vad ca exista oameni pe care ii intereseaza aceste lucruri. Programul «Craciun in Maramures» a incercat sa sublinieze, atat pentru turisti cat si pentru localnici, importanta traditiilor”.

In opinia aceleiasi Ioana Tripon, programul ar trebui sa continue si la anul, tinand cont ca s-a bucurat de un real succes inca de la prima editie. „Noi ne dorim ca programul sa continue si la anul si de ce nu, sa participe si mai multi turisti atunci”, a incheiat aceasta.

Programul „Craciun in Maramures” s-a desfasurat in perioada 20 decembrie – 05 ianuarie, timp in care au fost promovate obiceiurile si traditiile de Craciun si Anul Nou dar si mestesugurile populare din zona noastra.

Sursa: Maramuresul Online










Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply