New-York Times ii dedica un articol lui Klaus Johannis




Klaus Johannis, primarul de succes al Sibiului, oras din Transilvania, se afla in centrul alegerilor prezidentiale, scrie in editia electronica de astazi New-York Times.
Publicatia releva faptul ca Johannis provine din randul minoritatii grmane, ceea ce, spre deosebire de alte tari din Europa de Rasarit, in Romania inseamna un avantaj distinct. Atat de important incat candidatul social-democrat Mircea Geoana, in incercarea de a-l detrona pe Traian Basescu, la votul de duminica, a promis desemnarea lui Klaus Johannis ca premier.

Mircea Geoana este hotarat sa il sustina pe domnul Johannis, ca premier, aceasta fiind una din promisiunile sale electorale, releva New-York Times.

Sasii sunt considerati oaemni seriosi, precisi si fara compromisuri, un amestec atractiv intr-o tara slabita de o administratie incompetenta si corupta, Romania fiind unul din cele mai afectate state europene de criza economica. Publicatie aminteste ca periaodele de glorie ale Romaniei au fost legate de monarhii germani.

"Este o afacere de mare risc, deoarece as fi un prim-ministru independent care conduce un guvern politic," a declarat Johannis ,pentru NYT, adaugand: "Nimeni nu a incercat acest lucru inainte. Dar eu sunt destul de optimist ca sa cred ca ar fi un succes."

Sursa:Maramuresul Online














Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, duminică, 6 decembrie 2009


Leave a Reply