Zece adevăruri după despărţire


Despărţirile sunt întotdeauna grele, mai ales dacă bărbatul care a fost până nu demult alături de dumneavoastră putea fi descris ca „sufletul-pereche“. Acum, ce trebuie să vă mai amintiţi despre relaţia care s-a încheiat? Ce trebuie dat uitării şi ce anume trebuie păstrat în memorie?

Aţi găsit bărbatul ideal. Este înalt, are mâini frumoase, vă înţelegeţi perfect cu sora lui. Şi ce dacă nu ştie să cânte la chitară sau că nu ştie franceză? Este cel mai potrivit pentru dumneavoastră, deci este omul perfect. Problema este că relaţia cu el s-a terminat. Credeaţi că sunteţi sufletul-pereche, iar acum vă este teamă că nu veţi mai găsi nicicând dragostea. Numai că situaţia nu este chiar aşa. Trebuie să mergeţi mai departe şi să depăşiţi momentul, însă nu este indicat să ştergeţi cu buretele tot ce a fost între voi. Iată, deci, la ce trebuie să vă gândiţi după o despărţire, pentru a o depăşi.

1. E normal să vă simţiţi deprimată. O asemenea stare nu este niciodată plăcută, însă, după o despărţire, depresia este primul pas către adaptarea la noua situaţie. Oferiţi-vă un răgaz pentru a vă plânge puţin de milă. Închiriaţi filme siropoase, înnebuniţi-vă prietenii vorbind despre „fostul“, ascultaţi melodii deprimante. Însă, când vă plictisiţi de atâta tristeţe, reveniţi-vă.

2. Nu trebuie să bociţi de parcă „fostul“ ar fi murit. Rămâneţi fără o relaţie, nu pierdeţi persoana cu care aţi fost implicată în relaţia respectivă. Dacă îl iubiţi într-adevăr şi aveţi nevoie să rămână în viaţa dumneavoastră, nimic nu vă împiedică să ajungeţi la înţelegerea de a fi unul alături de celălalt la nevoie. Chiar dacă trecerea de la statutul de iubită la cel de prietenă poate fi neplăcută, fiecare dintre voi va avea alături un prieten de nădejde, pe care poate conta.

3. Dacă el nu crede că vă potriviţi, atunci chiar nu vă potriviţi. Trebuie să aveţi încredere în el în această privinţă. Persoana cu care veţi rămâne în final, pentru tot restul vieţii, va fi la fel de sigură în privinţa relaţiei pe cât sunteţi dumneavoastră. Dacă „fostul“ nu a fost la fel de sigur şi v-a spus acest lucru, v-a scutit astfel (pe amândoi) de durerea unei despărţiri ulterioare, care poate deveni mai urâtă decât cea prin care aţi trecut. În plus, nimeni nu trebuie să fie implicat într-o relaţie în care unul dintre parteneri nu se simte confortabil.

4. Dacă sunteţi făcuţi unul pentru celălalt, el îşi va da seama. Unul dintre adevărurile verificate este că există cupluri care se împacă pentru că acest pas este cel mai bun pentru ambii parteneri. Chiar dacă la fel se va întâmpla şi în cazul vostru, e bine să aveţi această pauză „de gândire“. Dacă „fostul“ îşi va da seama că nu poate trăi fără dumneavoastră, o va face tocmai datorită distanţei, iar după pauză relaţia se va consolida. Numai că pentru el există riscul ca dumneavoastră să fi depăşit momentul până când el îşi va da seama.

5. Relaţia de până atunci a mai avut şi momente proaste. După despărţire, în mod inevitabil vă chinuiţi să vă aduceţi aminte numai părţile bune, însă în adâncul sufletului ştiţi şi dumneavoastră că nu a fost totul lapte şi miere. Fără îndoială au existat şi lucruri care nu v-au fost pe plac la fostul iubit. Poate că nu îi plăceau ieşirile în oraş, poate prietenii lui vă călcau pe nervi ori poate nu îi plăceau animalele şi nici nu era un mare iubitor de artă, ca dumneavoastră. La un moment dat, vă veţi aduce aminte de toate obiceiurile lui enervante şi atunci vă veţi da seama că despărţirea nu a fost chiar o mutare greşită.

6. Durează până depăşiţi momentul. Nu vă faceţi probleme prea mari dacă nu reuşiţi să îl uitaţi pe „fostul“ în câteva săptămâni sau chiar luni. Despăţirea este o formă de pierdere şi, ca orice pierdere, este urmată de o perioadă de suferinţă. Este important să vă acordaţi timpul de care aveţi nevoie pentru a putea merge mai departe şi trebuie să învăţaţi, treptat, cum să vă schimbaţi obiceiurile şi să vă umpleţi timpul altfel decât cu prezenţa iubitului.

7. Veţi găsi pe altcineva. Perpetuarea speciei este inevitabilă, şi dumneavoastră nu faceţi excepţie de la acest proces. Relaţia care tocmai s-a încheiat este cea mai bună dovadă că sunteţi capabilă să iubiţi şi să vă împărţiţi viaţa cu cineva. Doar pentru că respectivul nu a fost Făt-Frumos la care visaţi, asta nu înseamnă că el nu există. Încă nu l-aţi găsit, atâta tot. Nu vă bateţi capul gândindu-vă ce se va întâmpla dacă nu îl veţi găsi: este exact ca în povestea din copilărie, cea cu drobul de sare...

8. Perioada de libertate vă face bine. Presupunând că relaţia care s-a încheiat a fost una de lungă durată, nu ar fi rău să vă distraţi puţin, dacă tot sunteţi liberă. Când o să mai puteţi face tot ceea ce vă trece prin cap, fără să vă ceară cineva socoteală? Acum puteţi pierde nopţi, puteţi, în sfârşit, călători, vă puteţi întâlni cu cine vreţi, când vreţi, unde vreţi. Deşi perspectiva poate părea oarecum înfricoşătoare, este o ocazie rară de a fi egoistă, după ce mult timp v-aţi dedicat priorităţilor altora.

9. Priviţi situaţia în perspectivă. O despărţire este unul dintre multele evenimente tragice, dar oarecum eliberatoare, care alcătuiesc experienţa de viaţă a unei persoane. Relaţia căreia i-aţi pus capăt este doar o bucăţică din viaţa dumneavoastră şi e posibil să nu fie nici măcar cea mai importantă. Mai există multe alte aspecte ale vieţii, ca, de exemplu, familia, cariera, prietenii, călătoriile, care contribuie în mod intim la formarea identităţii dumneavoastră. Iar faptul că nu mai aveţi „o jumătate“ nu înseamnă că încetaţi să existaţi.

10. Aţi fost fericită şi înainte de a-l cunoaşte pe „fostul“. Prin urmare, veţi fi fericită şi după ce el nu mai e în viaţa dumneavoastră. Chiar dacă acum simţiţi că totul s-a terminat, lucrurile se pot schimba mai repede decât aţi crede. Dragostea vine când nici nu te aştepţi, tocmai de aceea e bine să fiţi dispusă să acceptaţi orice noi posibilităţi.

Sursa:www.gds.ro












Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, duminică, 15 noiembrie 2009


Leave a Reply