La Baia Mare se face pâinea biblică


Conceptul de Pâine biblică, lansat la IBA 2009 în Dusseldorf, este acum produs pentru maramureşeni de către brutaria Andana Pan din Baia Mare.

Pâinea este prezentă în peste 330 de versete biblice, fiind considerată însuşi simbolul vieţii. Astfel, produsul este produs exclusiv cu toate componente menţionate în Biblie. Ingredientele esenţiale folosite de brutari pentru pâinea bibilică sunt: orz, grâu, alac, mei, miere, mac, seminţele de in.

Orzul este una dintre cele mai vechi cereale, care, ce conţine un procent ridicat de siliciu, necesar organismului, ca mineralizant general. Grâul oferă baza alimentaţiei din cele mai vechi timpuri. Alacul, o specie de grâu cultivat încă din timpuri preistorice, are conţinut ridicat de fibre vegetale, proteine, precum şi vitamine şi substanţe minerale. Meiul aduce un aport de proteine, fibre vegetale, vitaminele B, şi, în special cantităţi mari de minerale: fier, magneziu, fosfor şi potasiu, fiind un stimulent al metabolismului. Seminţele de in vin cu o concentraţie mare de acizi graşi omega 3.

Preparatorii spun că mai folosesc şi făină de bob, seminţe de chimion, drojdie, şi sare de la Marea Moartă, cu minerale importante. Iar aroma pâinii este întregită prin utilizarea seminţelor de mac.

Sursa:Libertatea.ro












Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, miercuri, 18 noiembrie 2009


Leave a Reply