Campanie umanitară în Maramureş pentru ajutorarea zonelor afectate de gripa porcină în Ucraina


Astăzi, autoritaţile maramureşene au lansat o campanie umanitară de donare de medicamente şi materiale sanitare pentru regiunea Transcarpatia din Ucraina.

Autorităţile maramureşene au lansat,astăzi, o campanie umanitară de donare de medicamente şi materiale sanitare pentru regiunea Transcarpatia din Ucraina, unde se înregistrează numeroase cazuri de gripă porcină.

Acţiunea a fost iniţiată în urma apelului primit din partea autorităţilor ucrainiene, în vederea prevenirii răspândirii gripei AH1N1.Pentru că Ucraina se confruntă cu numeroase cazuri de gripă AH1N1, soldate cu decese, la nivelul judeţului Maramureş a fost demarată o campanie umanitară de donare de medicamente şi materiale sanitare.

Autorităţile judeţene au făcut apel către farmaciile din Maramureş pentru a dona, în limita bunăvoinţei, medicamente şi materiale sanitare. Acestea vor fi expediate autorităţilor ucrainene, sub formă de ajutor medical umanitar, pentru a preveni răspândirea gripei porcine. Toate produsele medicamentoase donate de farmaciile maramureşene vor fi colectate la Casa de Asigurări de Sănătate de către o persoană mandatată, în acest sens, de către conducerea instituţiei şi care va primi aceste donaţii. În Transcarpatia trăiesc în zona de graniţă cu ţara noastră, aproximativ 40.000 de români.












Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, joi, 12 noiembrie 2009


Leave a Reply