Străzile dintr-o localitate maramureşeană au fost botezate cu numere, ca la New York


Maramureşul este al doilea ţinut din lume, unde străzile n-au nume. 141 de străzi. Cea mai lungă are 4 km, iar cea mai scurtă are 4 case. Ideea a venit mai degrabă ca un compromis, pentru că aleşii locali nu s-au înţeles. Ori erau prea multe personalităţi, fie erau prea puţine, fie numele lor erau prea lungi.

Sistemul numeric de denumire a străzilor folosit în New York, e potrivit şi în Tăuţii-Măgherăus. După două mandate în care a încercat să facă ordine în topografia comunei, primarul din Tăuţii-Măgerăuş s-a declarat înfrânt. Odată cu transformarea în oraş şi cu cel de al trelea mandat, a decis: numere în loc de nume!


Sursa:Realitatea.net

În cele şapte sate din Tăuţii - Măgherăuş, oamenii au moştenit denumirea străzilor. Însă, oficial, toţi localnicii aveau adresa pe strada Principală. La primul său mandat, primarul a încercat să dea căilor de acces numele unor scriitori celebri, însă nu a putut să-i împace pe toţi localnicii. În al doilea mandat, a încercat să oficializeze denumirile ştiute de oameni. În al treilea mandat a cedat, iar proaspătul oraş a primit numere în loc de nume.














Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply