Standul Maramuresului, vedeta Targului de Turism al Romaniei



GALERIE FOTO: Standul Maramuresului, vedeta Targului de Turism al Romaniei - Vezi cum a fost promovat programul „Craciun in Maramures”










... In acest an, in cadrul celei de-a 22-a editii a Targului de Turism al Romaniei, judetul Maramures a magnetizat vizitatori, potentiali turisti, straini si romani, ambasadori si ministri, oficialitati si chiar pe familia Basescu, presedintele venind la standul Maramuresului insotit de sotia sa si de ministrul Turismului, Elena Udrea (vezi foto). Explicatia consta nu doar in frumusetea arhaica a judetului nostru, cat si in faptul ca la editia din acest an, Maramuresul turistic s-a bucurat de promovarea celui mai recent program guvernamental: Craciun in Maramures.

Stand personalizat. Potrivit reprezentantiilor biroului Maramures InfoTurism, standul maramuresean a beneficiat de un spatiu extrem de generos, de aproximativ 200 de metri patrati, in care a fost amenajat un “colt de Maramures”, ce a reprezentat o adevarata atractie pentru vizitatori.

“Schematic, miezul pavilionului central ar putea fi descris astfel: o scena impunatoare, un decor din polistiren cu trei elemente cheie - Masa Tacerii, Poarta Sarutului si Biserica maramureseana -, precum si o carare semnalizata, care, dupa ce trece pe langa standurile catorva regiuni faimoase, o coteste catre poarta de intrare a destinatiei VIP: Maramures”, a explicat reprezentantul biroului Maramures InfoTurism, consilierul Rada Pavel.

De asemenea, la intrarea in stand a fost amplasat un indicator care le arata vizitatorilor „Drumul colindelor”, cu coconi colindatori, peisaje inzapezite, o sanie de lemn acoperita cu cergi peste care trona coserci cu nuci si colaci. Odata intrati in “universul” maramuresean, vizitatorii luau contact cu gazdoaie in costum traditional, care ii ademeneau cu sarmale, horinca si... oferte de sarbatori. Iar in imediata apropiere, se gaseau mesterii populari pregatiti sa isi etaleze mestesugul.

La editia din acest an a Targului de Turism al Romaniei au participat 36 de administratii publice locale si asociatii de promovare a turismului romanesc, care si-au amenajat, din fonduri proprii, standuri de prezentare a destinatiilor romanesti.











Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply