Sfaturi si secrete din bucataria bunicii pentru obtinerea unei fripturi reusite


PRACTIC. Tuturor ne place sa gatim, dar experienta in bucatarie a bunicilor ne dezvaluie cateva secrete demne de luat in seama - sunt lucruri simple care pot sa faca diferenta in orice bucatarie. Astazi, cateva secrete pentru a obtine o friptura reusita. Indiferent daca pregatiti carne de porc, vita sau pasare este indicat sa tineti seama si de sfaturile de mai jos.

Friptura de porc. Friptura de porc devine foarte gustoasa daca ungeti partile grase ale acesteia cu scortisoara. Taiati resturile de fripturi in mici cubulete, impartiti-le in portii si bagati-le in congelator. Mai tarziu vor fi un adaos excelent pentru supe ori salate. Cand vreti sa gatiti fripturi impanate, inainte de preparare puneti bucatelele de slanina in congelator - dupa o jumatate de ora vor intra in carne asemenea cuielor.

Friptura de porc primeste un gust picant daca in timpul cat se frige pe gratar sau cat sta la cuptor se presara peste ea cateva boabe de ienupar proaspat. Friptura (la cuptor) trebuie udata numai cu zeama sau apa fierbinte - lichidul rece opreste fierberea si carnea se usuca.

Zemos vs. crocant. Fripturile din carne de porc sau vaca nu se mai micsoreaza la gatit daca inainte se pun doua-trei minute in lapte care clocoteste. Friptura de porc este gata si poate fi scoasa din cuptor, daca, intepand-o cu furculita, sucul care iese din ea este transparent (daca friptura e cruda, sucul e roz).

Friptura din carne de vita ramane zemoasa, daca inainte de a o frige o scufundati in apa clocotita, apoi o stergeti cu un prosop. Friptura de pasare dobandeste o aroma placuta daca mirodeniile (piper, cuisoare, dafin, cimbru, rozmarin etc.) se leaga intr-un tifon si se introduc in interiorul cavitatii toracice. Dupa ce carnea s-a fript, scoateti legatura afara. Friptura va avea o aroma deosebita.

Friptura de pasare se rumeneste frumos daca, dupa ce o ungeti, o pudrati cu faina. Pasarea fripta intreaga se taie bucati numai dupa ce s-a racit. O friptura de pui excelenta se obtine daca inainte de a o baga la cuptor se freaca bine carnea cu suc de lamaie. Friptura iese crocanta si nu se lipeste de fundul tavii. Friptura la gratar se sareaza numai dupa ce este gata, altfel isi pierde gustul si se usuca.











Maramuresul OnlineMaramuresul Online

by Moroșanul, duminică, 4 octombrie 2009


Leave a Reply