Prima ninsoare: A inceput sa ninga in Pasul Gutai si in Muntii Maramuresului (zona Borsa)


PRIMA ZAPADA. Racirea accentuata a vremii din ultimele zile si scaderea temperaturii aerului pana la minime de 2 grade Celsius a adus si prima ninsoare din aceasta iarna in Maramures. Incepand cu ora 15, pe DN 18, in Pasul Gutai au inceput sa cada primii flugi de nea. Concomitent, autoritatile judetene au anuntat ca acelasi lucru se intampla si la Borsa, in Muntii Maramuresului.

"In acest moment ninge abundent in Pasul Gutai, insa nu sunt probleme. Precipitatiile nu au condus la inundatii sau drumuri blocate, cel putin pana la aceasta ora, poate si datorita secetei din aceasta toamna", a precizat Dan Buca, purtatorul de cuvant al Institutiei Prefectului Maramures.

Potrivit meteorologilor, vremea deosebit de rece va mai ramane in Maramures pentru urmatoarele doua saptamani. Se vor inregistra ninsori in special in zonele montane din judet. In acest moment, in Baia Mare se inregistreaza 4 grade Celsius, precipitatii sub forma de ploaie, dar cu predispozitie in a se transforma in lapovita si ninsoare. Vant bate puternic, viteza acestuia fiind de 11 km/h.

In zilele care urmeaza, meteorologii anunta temperaturi minime de -1 grade Celsius, sansele de producere a precipitatilor fiind extrem de ridicate, de peste 70%. Doar spre finalul lunii octombrie, se prognozeaza o crestere a temperaturii, pana la nivelul normal pentru aceasta perioada.


standby="Loading Microsoft Windows® Media Player components..." height="66" type="application/x-oleobject">


















Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, marți, 13 octombrie 2009


Leave a Reply