JOCURILE OLIMPICE 2010. Azi a avut loc ceremonia aprinderii flacarii olimpice



Azi, la orele pranzului, Marea Preoteasa (intruchipata de actrita Maria Nafpliotou) a implorat zeul luminii sa aprinda torta sacra. Intr-o oglinda plasata in preajma templului zeitei Hera, din Olympia (Grecia), au fost captate razele soarelui, de la care s-a aprins flacara olimpica pentru editia 2010 a Jocurilor Olimpice de Iarna de la Vancouver. O ceremonie de circa jumatate de ora, la care a asistat inclusiv presedintele Comitetului Olimpic International, Jacques Rogge.

Flacara va calatori mai bine de o suta de zile si va parcurge, pe teritoriul canadian, 45.000 km. 12.000 de oameni vor fi purtatori ai tortei. Dar pana sa fie inmanata organizatorilor editiei 2010 a Jocurilor Olimpice de iarna, torta va parcurge 2.180 km pe teritoriul Greciei. Primul purtator al acestei torte este schiorul Vassilis Dimitriadis. Prima oprire in parcursul calatoriei de opt zile prin Grecia este Pyrgos. Torta va trece prin 22 regiuni din Grecia si va fi protagonista a peste 30 de ceremonii.

In 29 octombrie, pe stadionul Panathenian din Atena, acolo unde a avut loc prima editie a Jocurilor Olimpice moderne (in 1896), va avea loc ceremonia de inmanare a tortei olimpice organizatorilor Jocurilor Olimpice 2010. In 30 octombrie, flacara olimpica va descinde pe teritoriul canadian. Canada va gazdui, in perioada 12-28 februarie, pentru a treia oara Jocurile Olimpice, dupa editiile din 1976 si 1988.



Informatii preluate de pe www.vancouver2010.com


REALITATEA.NET - S-a aprins flacăra pentru Olimpiada de iarnă







Gallery: Vancouver 2010 Olympic torch lighting in Olympia, Greece

Pictures from the Vancouver 2010 Olympic torch lighting in Ancient Olympia, Greece Wednesday.


Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply