CJ Maramures vrea sa concesioneze Aeroportul Baia Mare unei companii aviatice




Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





Parteneriat pentru realizarea drumului rapid Baia Mare-Satu Mare-Vaja (Ungaria). Este una din initiativele la care se gandesc autoritatile maramuresene. Nici Aeroportul International Baia Mare nu este scos din ecuatie, pentru ca la ora actuala se analizeaza posibilitatea concesionarii lui catre o companie aviatica nationala, dupa modelul folosit de reprezentantii administratiei judetene din Bacau pentru modernizarea bazei.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man, a declarat ca la ora actuala se analizeaza posibilitatea intrarii intr-un parteneriat international pentru realizarea drumului rapid Baia Mare-Satu Mare-Vaja. In acest context au fost purtate discutii la Ministerul Dezvoltarii. Exista propuneri de realizare a drumului chiar din partea autoritatilor chineze, dupa cum a aratat seful CJ.

”Sunt patru oferte pentru drumul rapid, de parteneriate cu 200 de milioane de euro. Am avut o discutie la secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor sa vedem posibilitatea legala cum putem sa intram in acest parteneriat, pentru ca, iata sunt bani, dar nu avem posibilitati legale de a intra in acest parteneriat", a declarat Man.

In discutii se afla si Aeroportul International din Baia Mare, obiectiv pentru care este analizata oportunitatea concesionarii, masura care a fost adoptata deja in cateva judete din tara, printre care si Bacau – concesionat catre Blue Air in vara acestui an. ”Suntem in discutii de concesionare a Aeroportului din Baia Mare. Ideea noastra este de a concesiona unei firme, careia n-am sa-i dau numele si firma respectiva care face curse externe, sa opereze si in Baia Mare", a adaugat Man.

Aeroportul din Bacau a fost concesionat de CJ catre Blue Air in data de 19 iulie, cand contractul a intrat in vigoare. Termenii intelegerii se pare ca nu au fost respectati intocmai de catre compania aviatica, iar autoritatile bacauane au denuntat contractul a carui valoare a fost de peste 45 milioane euro si a carui valabitate a fost stabilita la 34 de ani.











Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, miercuri, 16 septembrie 2009


Leave a Reply