Politistii ies in strada...

© "Maramuresul Online"



MITING: Peste 300 de politisti maramureseni care au zi libera luni, 17 august, ies in strada, iar colegii lor, aflati in timpul programului de lucru, ii vor pazi.
Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





PROTEST. Peste 300 de politisti sunt asteptati la mitingul care va fi organizat luni, 17 august, in fata Palatului Administrativ din Baia Mare. La actiune vor participa doar lucratorii Politiei care sunt in afara programului de lucru, restul fiind prinsi in actiunile din programul normal de lucru, iar altii vor fi dirijati pentru a lua masuri de ordine in cazul in care colegii lor vor deranja linistea si ordinea publica.

Politistii ies in strada. In 17 august, in Maramures va fi organizat un miting de protest. Politistii maramureseni, fara membrii Sindicatului Agentilor de Politie vor protesta pentru a trage un semnal de alarma privind problemele cu care se confrunta angajatii din acest domeniu de activitate.

"Luni vom organiza o pichetare a Institutiei Prefectului prin care vrem sa aratam care sunt nevoile noastre. In actiunile noatre beneficiem de sprijinul Cartel Alfa ne sprijina pentru a ne solutiona revendicarile", a declarat presedintele Sindicatului Politistilor si Personalului Contractual din Administratie, inspector Lucian Petrut.

Revendicarile politistilor. Reprezentantul Sindicatului Politistilor spune ca politistii au inteles ca Romania trece prin perioada de criza economica, tocmai de aceea nu au pretentii absurde, ci vor sa aiba conditiile minime de desfasurare a activitatii.

"Pentru a putea raspunde la cerintele populatiei avem nevoie de un minim de dotare, financiare si logistic. Vrem sa aratam opiniei publice ce avem si ce putem face. Nu putem spune la sesizari ca nu avem masini, benzina, oameni. Omul are nevoie de noi si e drept lui sa solicite sprijin stat. Noi vrem sa ni se asigure cele necesare desfasurarii activitatii. Am trecut peste toate fazele, intelegem totul, dar suntem si noi oameni", a declarat Petrut.

Sindicalistul a mai subliniat ca numai in primele trei luni ale anului, politistii au efectuat 50.000 de ore suplimentare care nu au fost nici platite, nici compensate cu timp liber.

"S-a suspendat plata indemnizatiei de chirie, plata primelor de vacanta a fost suspendata si s-a stopat angajarea absolventilor scolilor de politie - din lipsa de fonduri. Acestea sunt principalele revendicari si, daca vocea noastra nu se va face auzita dupa protestul de luni, vom organiza si alte actiuni similare", a conchis Petrut.












Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, vineri, 14 august 2009


Leave a Reply