BASESCU – Presedintele revine in Maramures pentru Hora la Prislop



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





Seful Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man, a anuntat ca presedintele Traian Basescu va participa la Hora la Prislop de la Borsa, care va avea loc in data de 16 august, dar ca este posibil ca acesta sa asiste si la hramul manastirii din Moisei, care are loc cu o zi inainte. Mircea Man a declarat, intr-o conferinta de presa, sustinuta azi – 4 august ca seful statului a aceptat invitatia la festivalul folcloric la care participa ansambluri populare din judetele Maramures, Suceava si Bistrita Nasaud si care reuneste in fiecare an peste 10.000 de participanti.

”Editia din acest an este organizata de Consiliul Judetean Maramures impreuna cu consiliile judetene din Suceava si Bistrita Nasaud, pentru ca vrem sa fie o manifestare de amploare”, a spus Man.

Festivalul de la Borsa va ajunge in acest an la editia cu numarul 41, insa potrivit istoriei locale acesta isi are originea intr-un targ la care participau negustori din Ardeal si Moldova care se organiza si in urma cu 270 de ani.

Seful statului a mai fost in acest an in Maramures, la Tanjaua de pe Mara, unde, de asemenea, a putut face o baie de multime, pentru ca au venit peste 10.000 de oameni.











Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply