Un transport cu alcool de contrabanda din Baia Mare, depistat in judetul Cluj



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





n timpul unei razii desfasurate aseara, 7 iulie 2009, in jurul orei 18.00, un echipaj al politiei si Garzii Financiare Cluj a descoperit pe raza localitatii Caseiu (Drumul European 58, Baia Mare – Dej) un transport cu alcool de contrabanda. Canistrele cu 3500 litri de alcool erau ascunse intr-o autoutilitara in spatele unor baxuri de PET-uri goale. Deocamdata nu se stie daca alcoolul a fost doar livrat sau si fabricat la negru de o firma din Baia Mare.

La actiunea de marti dupa amiaza au participat angajati ai Politiei Municipiul Dej, ofiteri de la Investigarea Fraudelor, Politia Rutiera si Politia de Ordine Publica, comisari din cadrul ANF Cluj - Garda Financiara.
Echipa mixta formata a desfasurat o serie de actiuni privitoare la respectarea prevederilor OUG 93/2009, privind legalitatea transportului rutier de marfuri in zona municipiului Dej.

Cu aceasta ocazie, a fost oprita pentru control o autoutilitara condusa de Gheorghe G. (44 ani), din municipiul Roman (judetul Neamt).
In urma verificarilor s-a stabilit ca autoutilitara apartine unei societati comerciale de leasing din Cluj Napoca, utilizator fiind o firma din judetul Neamt.
Conducatorul auto i-au fost solicitate documentele de transport pentru marfa. Acesta a prezentat un document fiscal din care reiesea faptul ca transporta aproximativ 2.800 bucati PET-uri goale.

In urma controlului s-a constatat ca in partea de sus a autoutilitarei se aflau baxuri de PET-uri goale ambalate, iar dupa acestea se aflau trei recipiente din plastic a cate 1.000 litri fiecare. Acestea erau pline cu alcool dublu rafinat.
De asemenea, pe partile laterale ale masinii s-au gasit canistre din plastic pline cu alcool dublu rafinat, insumand cantitatea de 500 litri.

Valoarea aproximativa a celor 3.500 litri de alcoolul dublu rafinat este de 2 miliarde de lei vechi.

Pentru a nu se simti mirosul de alcool, printre recipienti au fost gasite mai multe deodorante.

Chestionat cu privire la provenienta marfii transportate, soferul a spus ca nu cunoaste nimic despre modalitatea in care au ajuns canistrele acolo.
De asemenea, el a declarat ca a fost in municipiul Baia Mare, unde trebuia sa livreze PET-uri unor persoane pe care nu le cunoaste.
Acestea i-au propus sa transporte, contra sumei de 1.000 de lei, un motor pana in municipiul Roman. A fost de acord cu propunerea facuta. Cele doua persoane au luat autoutilitara si au plecat, solicitandu-i sa astepte in parcarea unui centru comercial din Baia Mare pana se intorc cu marfa incarcata. Soferul a spus ca a plecat la drum fara a mai verifica marfa din interiorul masinii. Cand ajungea in municipiul Roman ar fi primit indicatii telefonice cu privire la locatia exacta pentru descarcarea "motorului".

Fata de conducatorul autoutilitarei s-a luat masura sanctionarii contraventionale.
Marfa transportata (3.500 litri alcool dublu rafinat) si autoutilitara au fost ridicate de catre Garda Financiara Cluj in vederea confiscarii.

Cercetarile continua pentru identificarea celor "doi maramureseni" care se presupune ca ar fi incarcat alcoolul in masina.
In realitate se presupune existenta unei legaturi permanente cu o firma din Baia Mare care fabrica si distribuie alcool la negru.










Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, miercuri, 8 iulie 2009


Leave a Reply