Romanul Romulus Mailat, condamnat la inchisoare pe viata de Curtea de Apel din Roma



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





Curtea de Apel din Roma care a judecat joi, 9 iulie, recursul romanului de etnie roma Romulus Nicolae Mailat, in varsta de 26 de ani, l-a condamnat pe acesta la inchisoare pe viata pentru uciderea Giovannei Reggiani, inasprind astfel pedeapsa fata de cei 29 de ani cat fusese sentinta pronuntata in octombrie 2008 de prima instanta. Totodata, Curtea de Apel a mai retinut ca Mailat trebuie sa fie inchis 6 luni in regim de penitenta dur, cu izolare fata de restul detinutilor, obligandu-l si la plata cheltuielilor de judecata de 2.500 de euro si confirmand si despagubirile de 500.000 de euro pentru familia Reggiani ce fusesera stabilite de prima instanta.

Judecatorii Curtii de Apel au dat astfel curs solicitarii procurorilor care au argumentat ca romanului nu trebuie sa-i fie acordate circumstantele atenuante considerate de judecatorii primei instante, care retinuse ca Mailat fusese sub influenta alcoolului, iar victima a opus rezistenta fizica si de aceea agresorul a avut un comportament si mai violent.

Avocatul apararii Piero Piccinini a anuntat imediat intentia de a contesta si aceasta decizie, considerata de el mult prea dura in conditiile in care ceruse, la inceputul procesului, absolvirea lui Mailat din lipsa de dovezi concludente.

Giovanna Reggiani, in varsta de 47 de ani, a fost agresata la 30 octombrie 2007 in apropierea garii Tor de Quinto din Roma, langa care se afla o tabara improvizata in care locuiau mai multe familii de tigani veniti din Romania, cadavrul femeii fiind gasit a doua zi abandonat intr-un sant.

Dupa cazul Mailat-Reggiani, mai multe violuri petrecute la Roma si in imprejurimile sale - pentru cateva dintre ele cum ar fi Guidonia si Caffarella fiind din nou arestati cetateni romani - au tinut capul de afis al presei italiene. Presa a relatat chiar in ultimele saptamani despre cat de terorizate sunt femeile din Roma de un violator in serie, cel mai probabil cetatean italian, politia anchetand circa sapte cazuri de violuri asemanatoare ca mod de actiune, pentru trei dintre ele fiind confirmat deja de testele ADN faptul ca au acelasi autor.

Sentinta de inchisoare pe viata primita joi, 9 iulie, de romanul Romulus Mailat, pentru uciderea Giovannei Reggiani, din partea Curtii de Apel din Roma trebuie sa reprezinte si un avertisment pentru toti cei care sunt tentati sa agreseze femeile din Roma, a declarat Gianni Alemanno, primarul capitalei Italiei, dupa aflarea verdictului.

Sentinta primita de Mailat a fost comentata si de presedintele consiliului provinciei Roma, Nicola Zingaretti, care a apreciat ca astfel ”se inchide la nivel judiciar aceasta dureroasa poveste a uciderii doamnei Giovanna Reggiani”.










Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply