Lucrarile de consolidare a malurilor si ridicarea podului peste raul Viseu, in localitatea Moisei - finalizate pe 15 septembrie



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





PROIECT. Investitie de 2 milioane de lei in Moisei, unde pana la jumatatea lunii septembrie cele doua maluri ale raului Viseu vor fi consolidate, iar peste acestea va fi ridicat un pod.

Proiectul depus de edilul comunei a fost aprobat de Uniunea Europeana, iar incepand cu luna iunie au fost demarate primele lucrari, care, dupa cum arata primarul, Toader Stetcu, scoate localitatea dintr-o situatie ingrata in care se afla “de cand se stie”.

“Lucrarile acestea ne ajuta foarte mult pentru ca, odata finalizate, cele 40 de familii care locuiesc de cealalta parte a malului nu vor mai fi nevoite sa traverseze prin apa, sa fie izolate de restul comunitatii si sa le fie inundate gospodariile la fiecare ploaie”, a precizat primarul.

Potrivit acestuia, malurile pentru care au inceput lucrarile de consolidare au o lungime de 310 m, iar podul care va fi ridicat peste cele doua maluri se va realiza din dale de beton de 50 de centimetri. “O data ce finalizam podul, peste acesta vor putea trece autovehicule si camioane pana la 70 de tone”, a aratat Stetcu.

Suma la care se ridica investitia pentru consolidarea celor doua maluri si ale podului este de 2 milioane de lei si va fi acoperita din fondurile Uniuni Europene, prin Proiectul Phare 2006, pentru care comuna a realizat proiectul respectiv.












Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, duminică, 19 iulie 2009


Leave a Reply