Buletin de presă 06.07.2009




Trimite stirea pe Yahoo! Messenger






Maramureşean cercetat pentru contrabandă calificată şi deţinere fără drept de armă neletală supusă autorizării

Poliţiştii din Şişeşti l-au identificat vineri pe Radu F. de 32 de ani din Şurdeşti care deţinea la domiciliu o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat. Bărbatul nu este autorizat pentru a deţine şi folosi arme şi muniţii neletale şi nu posedă permis de armă. Conform declaraţiei lui arma a fost cumpărată în luna februarie 2009 din străinătate şi a fost introdusă în ţară ilegal. Poliţiştii au ridicat arma în vederea expertizării şi continuării investigaţiilor. Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă calificată şi deţinere fără drept de armă neletală supusă autorizării.

Mandat executat de poliţiştii din Ulmeni

Marius R. de 28 de ani din Chelinţa a fost prins vineri şi dus în arestul I.P.J. Maramureş. Poliţiştii au pus în executare un mandat emis de Judecătoria Baia Mare prin care bărbatul era condamnat la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Suspectă de furt identificată de poliţiştii din Baia Mare

Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Baia Mare au fost sesizaţi sâmbătă că unei cliente, ce se afla în incinta unui restaurant de pe Bd. Bucureşti, i-a fost sustras portmoneul în care avea acte şi bani (600 de euro şi 240 lei). În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat o suspectă: Violeta D. de 26 de ani din Baia Mare. Prejudiciul a fost recuperat 60%. Suspecta este cercetată în libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
La numai 15 ani, cercetat pentru tâlhărie

Poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi duminică, în jurul orei 15.50 că un adolescent a fost deposedat prin violenţă de un telefon mobil, în timp ce se afla pe str. Vasile Alecsandri. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat în scurt timp un suspect: un minor de 15 ani din Baia Mare, asupra căruia a fost găsit telefonul mobil sustras. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit păgubitului. Suspectul este cercetat în libertate pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

A condus băut şi a intrat în gardul unui imobil

Teodor H. de 61 de ani din Vişeu de Sus a condus vineri un autoturism pe str. Aleea Eroilor din localitatea de domiciliu. Nu a adaptat viteza a condiţiile de drum, a pierdut controlul volanului şi a intrat în gardul unui imobil de pe strada amintită. Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Evenimente rutiere

Între localităţile Băiţa de sub Codru şi Urmeniş
Vasile L. de 65 de ani din Băiţa de sub Codru, fără să aibă permis de conducere, a condus vineri un tractor pe DJ 182B, spre Urmeniş. La un moment dat a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în dreapta drumului. În urma impactului, bărbatul de la volan a decedat.


La Văleni, comuna Călineşti
Monica D. în vârstă de 38 de ani, din jud. Bacău conducea sâmbătă dimineaţa un autoturism pe DJ 185. Din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare a virat dreapta, cu intenţia de a opri maşina, şi a intrat în şanţ. În urma impactului, Rodica M. de 33 de ani, pasageră pe scaunul din dreapta faţă, precum şi conducătoarea auto au suferit vătămări corporale şi au fost internate la spital.


La Dăneşti
Duminică, la ora 00.54, s-a produs un alt accident. Gheorghe F. de 55 de ani din Dăneşti, fiind sub influenţa alcoolului, a condus un scuter înregistrat. A ieşit de pe carosabil, a intrat în şanţul din dreapta şi s-a rănit. Bărbatul a fost transportat la spital cu ambulanţa.

La Baia Mare
Pe str. Podul Viilor s-a produs un accident rutier sâmbătă la ora 14.00. Băimăreanul Călin C. de 33 de ani a condus un autoturism înspre str. Crişan. A accidentat-o grav pe Emilia P. de 51 de ani din Boiu Mare care s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. Femeia a fost transportată şi internată la Spitalul Judeţean.

La Borşa
Duminică, la ora 13.58, poliţiştii au fost sesizaţi că pe str. Brădeţ s-a produs un eveniment rutier. M.R. de 17 ani din Borşa conducea un moped şi din cauza lipsei de experienţă a accelerat iar mopedul a derapat. Tânărul care-l conducea şi un pasager în vârstă de 18 ani au suferit vătămări corporale şi au fost internaţi la spital. Conducătorul mopedului nu a urmat un curs de legislaţie rutieră şi nici el şi nici pasagerul nu purtau cască de protecţie.

La Asuaju de Sus
Pe un drum forestier s-a produs un accident duminică în jurul orei 21.40. Băimăreanul Andrei B. de 18 ani conducea un autoturism pe drumul forestier Stârcu – Culmea Homorodului şi pentru că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul volanului, a derapat şi a intrat în şanţul din stânga drumului. În urma impactului conducătorul auto şi o pasageră din autoturism au suferit vătămări corporale şi au fost internaţi la spital.

În toate aceste cazuri poliţiştii continuă cercetările iar la finalizarea lor vor lua măsuri conform legii.

Agresiuni reclamate

La Sighetu Marmaţiei
Poliţiştii au fost sesizaţi sâmbătă la ora 14.25 că la un bar de pe str. Avram Iancu un bărbat a fost agresat de un altul cu un cuţit. Patrula care s-a deplasat la faţa locului a constatat că în timp ce se afla în local, sigheteanul Sandu A. de 51 de ani, a avut nişte discuţii contradictorii cu Grigore Z. de 53 de ani. Acesta din urmă a scos un cuţit şi l-a înţepat în spate pe Sandu, rănindu-l. Partea vătămată s-a prezentat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de port fără drept al cuţitului şi lovire.

La Baia Mare
Poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi duminică, în jurul orei 10.40 că un tânăr a fost victima unei agresiuni iar prietenul său a solicitat ambulanţa pentru transportarea victimei la spital. Echipa de cercetare s-a deplasat la Spitalul Judeţean şi a constatat că Adrian N. de 22 de ani a fost transportat cu ambulanţa şi a rămas internat. Din discuţiile purtate cu victima poliţiştii au aflat că în seara zilei de 3 iulie, fiind sub influenţa alcoolului, se deplasa pe str. Oituz. În jurul orei 20.00, a intrat într-un conflict spontan cu un tânăr pe care nu-l cunoaşte şi care l-a lovit cu pumnii şi picioarele în zona abdomenului şi capului după care a luat-o la fugă. Duminică, în timp ce se afla la domiciliu, lui Adrian i s-a făcut rău iar prietenul său a chemat ambulanţa şi a fost anunţată poliţia. El a rămas internat la spital sub supraveghere medicală. Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea autorului agresiunii şi stabilirea împrejurărilor în care băimăreanul a suferit leziunile.

La Cavnic
În jurul orei 16.30, duminică poliţiştii au fost sesizaţi că un localnic, în timp ce se îndrepta spre casă, pe str. Minei, a fost agresat de un vecin. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că Ştefan T. de 32 de ani a fost lovit cu coada unei securi de către Ioan T. de 48 de ani. Victima a fost transportată la spital unde a rămas internată sub supraveghere. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire.

A cerut explicaţii pentru jigniri aduse fiicei sale şi s-a trezit cu o vază-n cap

Sâmbătă seara, poliţiştii sigheteni au fost sesizaţi că la un bar de pe str. Crişan a izbucnit un scandal. Un echipaj de poliţie s-a deplasat imediat la locul incidentului şi a constatat că Iacob K. de 47 de ani din Sighet, supărat că Nicolae U. de 67 de ani, i-ar fi adus jigniri fiicei sale, s-a dus la bar să-i ceară socoteală. Pe terasa barului, Iacob l-a lovit cu palma în zona feţei pe Nicolae. Acesta a ripostat, a luat o vază şi l-a lovit în cap pe Iacob provocându-i mai multe leziuni. Iacob a fost transportat la spital unde a fost examinat de medic însă a refuzat internarea. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire.










Maramuresul OnlineMaramuresul Online

Lasa un comentariu pentru acest articol


Leave a Reply