POST – SFINTII PETRU SI PAVEL - Credinciosii ortodocsi au intrat in postul Sanpetrului



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger



Credinciosii ortodocsi au intrat, incepand de luni,15 iunie, in postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, care se tine in cinstea ucenicilor lui Iisus. Potrivit traditiei crestine, credinciosii renunta la produsele din carne, la oua si lactate si vor posti pana pe 29 iunie, de ziua Sfintilor Apostoli. Ei trebuie sa se spovedeasca in timpul postului, pregatindu-se pentru Sfanta Impartasanie.

Postul reprezinta un indemn de a ne investi, mai mult decat de obicei, energia fizica in cele spirituale, prin transformarea si transfigurarea ei in dragostea spirituala catre tot aproapele, prin milostenie, prin lecturi din Biblie si alte carti duhovnicesti.

Din punct de vedere medical, postul reprezinta o benefica si radicala cura de dezintoxicare. In timpul unei perioade de post negru intra in actiune o multitudine de mecanisme subtile in care este implicat intregul organism, pana la nivelul celular - lipidele din tesuturile subcutanate sunt consumate, iar arderile se obtin si pe seama proteinelor din tesutul muscular. Tot ce este in exces in trupul nostru se consuma, intreg organismul participand la efort.

Cea mai mare parte a "miraculoaselor" vindecari de cancer sunt asociate unui regim alimentar foarte sarac in proteine animale, grasimi si zaharuri.











Lasa un comentariu pentru acest articol

In by Moroșanul, luni, 15 iunie 2009


Leave a Reply