Politisti din Viseu de Sus reclamati ca au batut trei ciobani (VIDEO)











Trimite stirea pe Yahoo! Messenger







Acuzatii grave la adresa politistilor din orasul maramuresean Viseu de Sus. Trei ciobani, dintre care unul minor, ii acuza ca i-ar fi lovit cu bastoanele si picioarele in curtea politiei, desi erau incatusati. Ei si-au scos certificate medico-legale si spun ca vor actiona politia in judecata. De cealalta parte, politistii au precizat ca au demarat o ancheta interna pentru a solutiona aceste acuze. Pana in acest moment ei au declarat despre caz doar ca acuzatii au sfidat organele judiciare in timpul cercetarii unei plangeri.





Scandalul a izbucnit intre administratorul unei stane de oi si o localnica, chiar sambata trecuta, 6 iunie. Un cioban a lovit-o pe femeie pentru ca nu si-a luat animalele de pe terenul lui. Aceasta a ajuns la spital si l-a reclamat pe agresor la politie. In urma plangerii, politistii au mers la stana pentru a afla ce s-a intamplat. Aici a izbucnit scandalul intre politisti si ciobani, care aproape s-au luat la bataie. Aceasta este versiunea scurta a scandalului, care a fost mediatizat si de IPJ Maramures, la inceputul acestei saptamani.



Varianta oficiala a fost ca patru ciobani au agresat o femeie din Viseu de Sus, iar apoi s-au comportat violent si fata de politistii care au incerat sa ii retina, fiind imobilizati doar dupa ce au fost stropiti cu spray-uri lacrimogene. Potrivit IPJ, oamenii legii au fost sesizati ca pe str. Botoaia din Viseu de Sus a avut loc o altercatie intre Ileana H., de 54 de ani, si Vasile Simon, de 35 de ani, seful unei stane de oi. Baciul a lovit-o pe aceasta cu o bata. In urma agresiunii, femeia a fost ranita si a fost a fost internata la spital.




”Politistii i-au cerut agresorului sa se deplaseze la sediul politiei, insa el a refuzat si a devenit violent. In ajutorul baciului Vasile Simon, au sarit cei trei ciobani ai acestuia (Vasile Simon - tizul baciului, Vasile Florin Scripciuc si Dorin Stecko ). Politistii au fost nevoiti sa utilizeze spray-uri lacrimogene pentru imobilizarea persoanelor recalcitrante”, a precizat IPJ despre altercatia de la Viseu de Sus.



Varianta ciobanilor Vasile Simon (35ani), Dorin Stecko (30 ani) si Vasile Florin Scripciuc (16 ani) este diferita de a oamenilor legii. Cei trei ii acuza pe politisti ca i-au batut, iar drept dovada au prezentat certificate medico-legale din care a rezultat ca la data expertizei aveau echimoze, contuzii, escoriatii si alte urme suferite in urma unor leziuni traumatice produse de corpuri dure.




Vasile Florin Scripciuc a spus ca in seara zilei de sambata, 6 iunie, dupa scandalul de la stana, a mers la spital pentru ca nu mai vedea cu ochii. Tanarul a povestit ca imediat ce au iesit pe poarta spitalului au fost ”saltati” de politisti, care le-au pus catusele si i-au bagat in duba. El a spus ca in momentul in care au ajuns in curtea politiei a inceput nenorocirea, pentru ca politistii au inceput sa ii loveasca la coborarea din duba. ”Am fost lovit si apoi m-au pus sa semnez o declaratie”, a spus Scripciuc.



Celalalt cioban, Dorin Stecko, a spus ca politistii l-au batut ”ca pei un caine”, iar la final au vrut sa ii aplice si o amenda. El a spus ca a refuzat sa semneze declaratia ceruta de politisti, astfel incat a reusit sa scape. Acesta nu a putut indica numele vreunui politist dintre cei care l-au agresat, dar a aratat ca i-ar recunoaste.





Vasile Simon, al treilea cioban implicat in poveste, a spus ca femeia l-a provocat la scandal, spunand ca a lovit-o dupa ce l-a injurat. Vasile Simon a aratat insa ca politistii nu aveau niciun drept sa il loveasca, spunand ca pana si cu picioarele au dat in el. Barbatul a spus ca impreuna cu ceilalalti ciobani s-a hotarat sa dea in judecata Politia Viseu de Sus, aratand ca in afara bataii a avut si pierderi materiale. ”Pentru cele trei zile in care am fost in spital, eu trebuie sa dau branza la oameni, dar n-am de unde si e paguba mare”, a declarat Vasile Simon.



Sotia unuia dintre ciobani si mama tanarului de 16 implicat in altercatie, Florica Scripciuc, a declarat ca oamenii ”au fost batuti de politie fara pic de rusine”. Ea a spus ca s-a dus la sediul politiei in seara de dupa scandal ca sa isi vada barabtul si fiul, dar nu a fost lasata sa intre. ”Politistii nu ar trebui sa bata oamenii. Ar fi trebuit sa ii sanctioneze nu sa ii nenoroceasca, ca au batut un tata a 7 copii”, a spus femeia, care a declarat ca daca nu isi vor gasi dreptate in Romania se vor adresa direct la CEDO pentru ca barbatu.



Politistii neaga faptul ca i-ar fi lovit pe cei trei si spun ca doar i-au sprayat si incatusat pentru ca erau violenti. Voichita Zehan, purtator de cuvant al IPJ Maramures, a declarat ca ”suspectul principal, Vasile Simon este cercetat pentru lovire, iar alaturi de ceilalti doi si de sfidarea organelor judiciare”. Totusi, seful Politiei maramuresene a dispus o ancheta la Viseu de Sus.





































Lasa un comentariu pentru acest articol

In by Moroșanul, sâmbătă, 13 iunie 2009


Leave a Reply