Nunta in grup pentru 39 de cupluri din comuna Grosi



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger



20.000 lei a cheltuit administratia comunei Grosi din bugetul local pentru a organiza „Nunta de Aur” a celor 39 de familii care au ajuns la 50 de ani de casnicie. Evenimentul a avut loc, luni, 8 iunie, la Caminul Cultural din localitate. La manifestari au fost prezenti si primari din comunele invecinate, precum si parlamentari si reprezentanti ai partidelor politice.

Batrani in carje, bunicute in straie de sarbatoare, cu mainile tremurande, cu emotii si chiar lacrimi in ochi „sarbatoritii zilei” s-au dus la „Nunta de la Caminul Cultural”. S-au asezat disciplinati in primul rand si au asteptat sa vina primarul (nasul mare al manifestarii) sa dea startul petrecerii. „Este o zi deosebita pentru noi. Am mai sarbatorit si Nunta de Argint, dar accea a fost pe cheltuiala copiilor. Acum, ne simtim ca niste vedete. Sunt multi oameni aici, ne zambesc, ne fac poze, ne filmeaza si nouna ne place pentru ca suntem batrani si nu stim prea multe despre ce ne-a pregatit primaria”, a declarat Maria Pasca, din Satu Nou de Jos. „Vreau sa traiesc, sa pot sarbatori si Nunta de Diamant. Eu ma simt bine aici si sunt mandru ca primarul nu a uitat de noi si a venit personal la noi acasa sa ne invite la petrecere”, a declarat Gavril Herteg, din Grosi.

Regia sarbatorii. „Este o sarbatore de suflet, a dragostei, credintei si sperantei. 50 de ani de casnicie e o viata de om, dragostea i-a tinut impreuna, credinta i-a ajutat, le-a dat sanatate, iar speranta ii face sa creada in ziua de maine. Sunt ca si parintii mei si am insistat sa organizam Nunta de Aur pentru familiile din Ocolis, Satu Nou de Jos si Grosi care au 50 de ani de casnicie. Nu am cheltuit o avere, ci am venit cu daruri simbolice: buchete de flori, sampanie, diplome si cate 250 de lei pentru fiecare familie sarbatorita”, a explicat primarul comunei, Gheorghe Lupan.

Autoritatile locale au profitat de organizarea acestui eveniment pentru a inmana titlul de „Cetatean de onoare” doctorului Ioan Roman, fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii pentru sustinerea proiectelor intocmite de administratia comunei Grosi si sprijinul pentru obtinerea finantarii. Tot titlu de Cetatean de onoare a fost acordat si sculptorului Ioan Marchis pentru sustinerea activitatii culturale a comunei. Tot ca un dar pentru participantii la nunta de aur, autoritatile locale au organizat un program artistic. Pe scena au urcat copiii din cadrul ansamblului folcloric „Voinicelul”, precum si artisti consacrati printre care Dan Daniel, Mariana Anghel, Dumitru Farcas. Dupa momentul artistic, „mirii de aur” au fost invitati la o masa festiva.











Lasa un comentariu pentru acest articol


Leave a Reply