Gol pușcă, printre profesoare




Trimite stirea pe Yahoo! Messenger



Un bărbat gol puşcă a agresat vineri dimineaţă un profesor, intrând apoi în liceu şi speriind cadrele didactice reunite în consiliu profesoral.

Incidentul a avut loc la Liceul de Muzică din Târgu-Jiu vineri dimineaţă, când toate cadrele didactice se întâlniseră pentru a analiza în consiliu profesoral situaţia directorului adjunct, Gheorghe Vasiloiu, care a modificat media unui elev. Unul dintre cadrele didactice ale liceului se afla în faţa instituţiei, când a apărut bolnavul psihic, gol-goluţ şi agitat. Bărbatul s-a lăsat filmat de jurnaliştii care aşteptau un punct de vedere al Consiliului Profesoral, însă, cum l-a văzut pe cadrul didactic, s-a năpustit asupra lui şi i-a dat un pumn în faţă. Când a văzut că Valer Neag, profesorul agresat, a reuşit să scape din mâinile sale, bărbatul a început să alerge după el şi după un jurnalist, care se afla în spatele dascălului. Cele două persoane s-au refugiat fiecare unde a putut, iar bolnavul psihic a intrat într-o sală de clasă unde se întrunise consiliul profesoral. În această sală de clasă erau mai multe profesoare, care s-au speriat când l-au văzut pe bărbatul gol puşcă, foarte agitat. Directoarei Aurelia Savu i s-a făcut rău, la scurt timp leşinând pe holul instituţiei de învăţământ şi fiind nevoie de intervenţia medicilor de la ambulanţă pentru a-şi reveni.
Evenimentul a fost anunţat prin 112 de un reprezentant al mass-media, la faţa locului prezentându-se la câteva minute Poliţia Comunitară, ambulanţa, poliţia şi un jandarm.

Nu era prima dată, dar poliţia nu ştia

Bărbatul, cunoscut cu afecţiuni psihice, locuieşte în cartierul Griviţa, acolo unde este situată şi unitatea şcolară. Din păcate, nu a fost prima dată când bărbatul a pătruns în unitatea şcolară şi a făcut scandal. Însă, este prima dată când a venit gol puşcă şi a lovit un profesor. Tot vineri dimineaţă, acelaşi bărbat, cunoscut cu afecţiuni psihice, a intrat în unitatea şcolară, însă a fost scos foarte repede de Valer Neag, profesorul pe care l-a agresat când a revenit a doua oară. Întors la şcoală, bolnavul a dat nas în nas chiar cu cel care de dimineaţă îl scosese din unitate.
Şeful Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu, Ion Tudor, a declarat că oamenii legii nu au fost anunţaţi despre incident de către reprezentanţii şcolii: „Directorul sau alt profesor trebuia să ne anunţe despre incident. Am înţeles de la dumnealor că nu este prima dată când intră acest om în şcoală. Niciodată nu ne-au anunţat că există o astfel de problemă aici. Nu au paznic, nu au sistem de alarmă, poate să intre oricine şi să le facă rău, exact cum s-a întâmplat astăzi. Astfel de lucruri nu trebuie băgate sub preş. Trebuia să ne anunţe de la primul incident, de prima dată când acest bolnav mintal a intrat în şcoală“.
Până să ajungă oamenii legii, Gheorghe Vasiloiu, directorul adjunct şi alt cadru didactic au reuşit să îl liniştească pe bolnav şi să-l scoată din şcoală. În cele din urmă, bolnavul psihic a fost transportat la spital de poliţiştii comunitari, fiind internat la Secţia de neuropsihiatrie.











Lasa un comentariu pentru acest articol

In by Moroșanul, sâmbătă, 20 iunie 2009


Leave a Reply