Constatarea amiabila de accident, valabila de la 1 iulie



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger



Incepand cu data de 1 iulie 2009 intra in vigoare Normele privind utilizarea formularului “Constatare amiabila de accident”, care le va permite soferilor implicate in tamponari sa mearga direct la asiguratori, fara sa mai treaca pe la Politia Rutiera. Potrivit dispozitiilor Ordinului 20/2008 al Comisiei pentru Supravegherea Asigurarilor, asiguratul este obligat sa informeze imediat societatea de asigurare autorizata, despre producerea accidentului de circulatie.

Formularul „Constatarea amiabila de accident” poate fi utilizat daca sunt indeplinite urmatoarelor conditii:
- din accident au rezultat numai pagube materiale;
- in accident au fost implicate numai doua vehicule;
- nu se creeaza pagube materiale altei persoane decat celor doi conducatori de vehicule implicati in accident;
- exista acordul de vointa al celor doi conducatori auto, exprimat prin semnarea formularului.

Acest formular poate fi obtinut de la sediile asiguratorilor, putand fi utilizat indiferent de locul producerii accidentului, pe teritoriul Romaniei.

Completarea si semnarea formularului “Constatare amiabila de accident” nu reprezinta o recunoastere a raspunderii conducatorilor de vehicule, ci un cumul de elemente ce contribuie la solutionarea dosarelor de dauna.

In situatia in care unul dintre vehicule este stationat sau parcat, formularul poate fi completat si de catre proprietarul sau utilizatorul acestuia.

Conducatorul auto care are pretentii de despagubire se va adresa societii la care este asigurat celalalt conducator auto depunand formularul la orice reprezentanta a societatii din domeniul asigurarilor.

Odata cu depunerea formularului se elibereaza si documentul de introducere in reparatie a vehiculului.











Lasa un comentariu pentru acest articol


Leave a Reply