Buletin de presă 24.06.2009



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





Băimărean cercetat pentru înşelăciune

În urma cercetărilor efectuate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Maramureş s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Mircea R. de 32 ani, din Baia Mare, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.
Suspectul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Baia Mare, în luna octombrie 2008 a achiziţionat de la o altă societate diverse produse de tâmplărie PVC, iar pentru achitarea contravalorii acestor mărfuri a emis o filă cec, care a fost refuzată la plată pe motivul interdicţiei bancare de a emite astfel de instrumente de plată. Valoarea prejudiciului cauzat este de peste 78 000 lei.
În continuare poliţiştii efectuează acte de urmărire penală faţă de suspect, în vederea probării întregii activităţii infracţionale şi identificarea unor eventuali complici la comiterea faptei.
Totodată, sub coordonarea procurorului supraveghetor vor fi luate măsuri pentru identificarea şi indisponibilizarea unor bunuri ale învinuitului, în vederea recuperării prejudiciului.

Minor depistat de poliţişti şi internat într-un centru de reeducare

Ieri dimineaţă, la ora 07.50, poliţiştii din Ardusat l-au depistat şi reţinut pe L.C. de 16 ani din localitate. Împotriva acestuia Judecătoria Baia Mare a dispus măsura educativă de internare într-un centru de reeducare pentru comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu şi furt calificat.
Pentru că au condus fără permis s-au ales cu dosar penal

La Borşa
Pe str. Dragoş Vodă poliţiştii au oprit în trafic ieri dimineaţă, la ora 06.30, un autoturism condus de Alexandru M. de 26 de ani din aceeaşi localitate. Verificările efectuate de poliţişti au relevat că tânărul nu are permis de conducere de nici o categorie. În consecinţă el s-a ales cu dosar penal şi este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a deţine permis de conducere.

La Ardusat
Ieri după masă, în timp ce poliţiştii efectuau serviciul de patrulare pe DC Ardusat, au oprit pentru control un autoturism condus de Alexandru C. de 22 de ani din judeţul Dolj care locuieşte fără forme legale în Ardusat. Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că tânărul nu deţine permis de conducere iar autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată din data de 12 mai 2009. Acum el este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat de către o persoană care nu deţine permis de conducere de nici o categorie.

Evenimente rutiere

La Vişeu de Sus
În 23 iunie, la ora 09.00, pe DN 18 s-a produs un accident care s-a soldat cu rănirea unui bărbat în vârstă de 50 de ani.
Vasile N. de 21 de ani din Vişeu de Sus a condus spre comuna Vişeu de Jos o autoutilitară. El a surprins şi accidentat pe Gheorghe A. de 50 de ani din Vişeu de Sus care traversa strada regulamentar, pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată prin indicatoare rutiere. Bărbatul rănit a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, fără a rămâne internat.

La Moisei
Neadaptarea vitezei la drum în curbă deosebit de periculoasă a fost cauza unui eveniment rutier ce s-a produs ieri în Moisei.
Ieri dimineaţă, la ora 09.30, poliţia a fost sesizată că pe DN 17C, în locul numit Dealul Moiseiului s-a produs un accident de circulaţie soldat cu o victimă.
Nicolae P. de 37 de ani din judeţul Bistriţa Năsăud a condus spre Vişeu de Sus o autospecializată încărcată cu 11 000 kg fier vechi. Nu a adaptat viteza la condiţiile de drum în curbă deosebit de periculoasă la stânga, a intrat în balans, a pierdut controlul maşinii şi s-a răsturnat pe partea dreaptă a părţii carosabile şi acostament.
În urma accidentului conducătorul auto a fost transportat la spital unde a rămas internat. Lui i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La Baia Mare
Ieri după masă, la ora 19.40, pe str. Cuza Vodă s-a produs un alt accident de circulaţie.
Un băimărean în vârstă de 14 ani se deplasa pe bicicletă şi la un moment dat, fără să se asigure, a intrat cu viteză de pe o alee pe str. Cuza Vodă. Acolo a intrat în coliziune cu portiera dreapta faţă a unui autoturism condus regulamentar de Lucian P. de 39 de ani din Baia Mare.
Adolescentul accidentat a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale dar nu a rămas internat.

În toate aceste cazuri poliţiştii continuă cercetările şi vor lua măsuri conform legii.

La Borşa, o femeie a fost agresată de soţ

Poliţiştii din Borşa s-au sesizat din oficiu că la spitalul din localitate s-a prezentat Elena H. de 40 de ani din Borşa, victimă a unei agresiuni. Femeia a fost supusă unei intervenţii chirurgicale şi a rămas internată sub supraveghere medicală.
Investigaţiile efectuate de poliţişti au stabilit că în 20 iunie 2009 Elena H. a fost agresată de către soţul său, Gavrilă H. în vârstă de 42 de ani.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală gravă şi pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Atenţie pe cine primiţi în locuinţă !

Paulina H. din Şomcuta Mare a reclamat ieri la poliţie că a fost victima unui furt. Ea a precizat că în jurul orei 16.00, o tânără pe care nu o cunoaşte a ajutat-o la transportul bagajelor de la un magazin la locuinţa sa. După ce au ajuns acasă, tânăra i-a cerut gazdei să o servească cu o cafea şi, profitând de neatenţia acesteia, i-a sustras dintr-o geantă suma de 180 lei după care a plecat din apartament.
La scurt timp de la sesizare, poliţiştii au identificat suspecta: Florina B. de 24 de ani din Şomcuta Mare care este cercetată pentru comiterea infracţiunii de furt. Prejudiciul nu a fost recuperat.

Furturi comise pe fondul negljenţei cetăţenilor

La Vişeu de Sus
Ieri, la ora 12.30, Gheorghe G. din Bistra a sesizat poliţia că i-a fost furată suma de 9250 lei.
Bărbatul a declarat poliţiştilor că, în jurul orei 10.00, a ridicat de la o bancă din Vişeu de Sus suma de 10 000 lei, bani pe care i-a pus în torpedoul autoturismului. S-a deplasat apoi cu maşina şi a parcat-o pe DN 18. Acolo a luat din torpedou suma de 750 lei şi a plecat să efectueze nişte plăţi, lăsând restul de bani în maşină, deşi una dintre portiere avea sistemul de închidere defect.
În jurul orei 11.30, când a ajuns acasă, a observat că i-a fost furată din autoturism suma de 9 250 lei.


La Baia Mare
Un băimărean a sesizat ieri poliţia că persoane necunoscute i-au furat din autoturism un CD player şi un deterctor radar.
Bărbatul păgubit a declarat poliţiştilor că în intervalul 13.05 – 13.10, în timp ce maşina era parcată pe str. Muncii, hoţii au profitat că portierele maşinii erau neasigurate şi au furat bunurile. Valoarea prejudiciului este de 530 lei.



La Sighetu Marmaţiei
Ieri dimineaţă, la ora 10.40, un bărbat din Sighet a anunţat poliţia că în noaptea de 22/23 hoţii i-au furat din locuinţă mai multe bunuri.
Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că autorii au pătruns în imobil prin escaladarea geamului de la balcon, ce a fost lăsat deschis. Din apartament au sustras aparate electrice şi electrocasnice în valoare de 1 600 lei.

În toate aceste cazuri poliţiştii fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.











Lasa un comentariu pentru acest articol


Leave a Reply