Buletin de presă 15.06.2009



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





Mandat executat de poliţiştii sigheteni

Vineri dimineaţă, poliţiştii sigheteni l-au identificat pe Gheorghe A. de 18 ani din Sighetu Marmaţiei care a fost condamnat la 3 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt. Tânărul îşi va executa pedeapsa în Penitenciarul Baia Mare.

Suspecţi de braconaj cinegetic identificaţi de poliţişti

Poliţiştii de la Fărcaşa şi Asuaju de Sus împreună cu reprezentanţi ai ocolului Silvic Ulmeni au desfăşurat în noaptea de sâmbătă spre duminică o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului la vânătoare. Pe fondul de vânătoare situat la limita localităţilor Fărcaşa şi Bârsău de Jos au fost depistaţi şi identificaţi Ioan M. de 49 de ani din Satu Mare şi Petru B. de 32 de ani din Bârsău de Jos. Cei doi se aflau în zonă cu un autoturism ce avea montate plăcuţe de înmatriculare false. În maşină poliţiştii au găsit o armă de vânătoare cu cartuşe pe ţevi şi două reflectoare pe care suspecţii le utilizau la braconaj. Poliţiştii au indisponibilizat arma de vânătoare, 28 de cartuşe calibrul 12 mm, cele două proiectoare şi autoturismul. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj cinegetic.

Ultraj contra bunelor moravuri în comuna Satulung

Poliţiştii din Satulung au fost sesizaţi sâmbătă după – amiază că Gabriel R. de 22 de ani din Finteuşu Mic a provocat scandal şi a ameninţat cu acte de violenţă membrii familiei şi vecinii. Echipa care s-a deplasat la faţa locului a constatat că bărbatul se manifesta violent, motiv pentru care a fost încătuşat şi transportat la spital în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri.

S-au luat fraţii la bătaie

Poliţiştii borşeni au fost sesizaţi duminică în jurul orei 22 că, pe fondul consumului de alcool, doi fraţi din Borşa s-au luat la bătaie. Ioan de 44 de ani şi fratele său Ştefan în vârstă de 49 de ani, după ce au consumat alcool, s-au certat. Cearta a degenerat în violenţe astfel încât amândoi au ajuns la spital unde au rămas internaţi. Poliţiştii continuă cercetările pentru clarificarea împrejurărilor în care cei doi au suferit leziunile şi în funcţie de cele constatate vor lua măsuri.

Agresiune la Sighet

Poliţiştii sigheteni au fost sesizaţi sâmbătă la ora 17.30 că în noapte de 12/13 iunie, în jurul orei 02.30, un tânăr a fost victima unei agresiuni. Alexandru P. de 22 de ani din Sighet era sub influenţa alcoolului şi în faţa unei discoteci din Sighet a fost lovit de doi indivizi necunoscuţi. Poliţiştii continuă cercetările pentru clarificarea împrejurărilor în care tânărul a suferit leziunile. În funcţie de concluziile medicului legist vor dispune măsuri.

Infracţiuni rutiere constatate de poliţiştii din Borşa

Poliţiştii borşeni au desfăşurat sâmbătă o acţiune cu scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor la regimul circulaţiei. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost identificaţi:
- Gheorghe T. de 53 de ani din Borşa care conducea un autoturism chiar dacă era sub influenţa alcoolului ( 0.43 mg/l alcool pur în aerul expirat)
- Ionel S. de 24 de ani din Borşa a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism deşi avea o concentraţie de 0.47 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Celor doi conducători auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.
Evenimente rutiere

La Baia Mare
Sâmbătă, la ora 04.20, pe str. 8 Martie s-a produs un accident. Băimăreanul Marius M. de 21 de ani conducea un autoturism proprietate personală şi pentru că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum a derapat, a ieşit de pe carosabil şi s-a izbit de un stâlp de la reţeaua electrică. În urma impactului, conducătorul auto şi un pasager au fost răniţi grav şi au rămas internaţi la spital. În momentul producerii accidentului cei doi nu aveau ataşate centurile de siguranţă.

La Fărcaşa
Duminică, la ora 19.18, pe DJ 108A, la ieşire din Fărcaşa s-a produs un accident. Florin G. de 33 de ani din Buzeşti conducea spre Baia Mare un autoturism şi nu a păstrat distanţa de siguranţă faţă de un moped care circula în faţa sa. A intrat în coliziune cu acesta, situaţie în care conducătorului mopedului, Mircea T. de 44 de ani din Dăneştii Chioarului şi o pasageră în vârstă de 16 ani din Sârbi au suferit vătămări corporale. Ei au fost transportaţi la spital unde au rămas internaţi. Conducătorul mopedului şi pasagera nu purtau casă de protecţie. Atât conducătorul auto cât şi cel al mopedului se aflau sub influenţa alcoolului şi le-au fost recoltate probe biologice.

În ambele cazuri poliţiştii continuă cercetările şi urmează să ia măsuri conform legii.

S-a furat un utilaj de pe un şantier

Poliţiştii din Baia Sprie au fost sesizaţi duminică despre faptul că în noapte de 13/14 iunie persoane necunoscute au sustras un buldoexcavator de pe un şantier din Baia Sprie. Valoarea prejudiciului reclamat este de 126 000 lei. Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.











Lasa un comentariu pentru acest articol


Leave a Reply