Buletin de presă 12.06.2009



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





Poliţiştii salvatori

In seara zilei de 10 iunie, în jurul orei 19,00, poliţiştii din Poienile de Sub Munte au fost anunţaţi că pe Muntele Farcău, în apropierea lacului Vinderel, un turist de naţionalitate cehă a căzut într-o prăpastie şi este grav accidentat. O echipă de poliţişti de la postul de poliţie, împreună cu poliţişti de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Poienile de Sub Munte şi personal medical au plecat în căutarea turistului. După ceasuri de căutări, ieri, în jurul orei 02,45, echipa de salvare a localizat în apropierea lacului Vinderel o femeie de naţionalitate cehă care prezenta un politraumatism la gamba dreaptă. Turista, împreună cu soţul şi fiica sa au plecat miercuri într-o drumeţie pe munte. La un moment dat femeia a alunecat într-o prăpastie şi s-a accidentat la un picior, iar soţul său nu a reuşit să o scoată din acel loc. Fiica lor a coborât la o stână, de unde a sunat la 112. Localizarea şi transportul persoanei au fost îngreunate de faptul că pe timpul nopţii a început să plouă torenţial. După cinci ore de mers pe jos, echipa de salvare a reuşit să ajungă în zona accesibilă autoturismelor, de unde persoana accidentată a fost preluată şi transportată la spital.

Suspecţi de furt identificaţi

Poliţiştii de la Biroul de poliţie Transporturi Maramureş au fost sesizaţi ieri dimineaţă că un individ i-a sustras unui cetăţean un telefon mobil în valoare de 150 lei. Câteva ore mai târziu, un băimărean a reclamat la rândul său că i-a fost sustras telefonul mobil din buzunar. In urma activităţilor de investigare, poliţiştii au reuşit să identifice în scurt timp doi suspecţi: Vasile C. de 48 de ani din judeţul Satu Mare şi Florin P. de 23 de ani din Baia Mare. Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit păgubiţilor. Suspecţii sunt cercetaţi în libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Mandat executat

Poliţiştii l-au identificat şi reţinut ieri pe Ioan N. de 27 de ani din Borşa. Tânărul a fost condamnat la 7 ani închisoare printr-o hotărâre a Tribunalului Maramureş pentru comiterea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte. El îşi va executa pedeapsa în penitenciar.

Evenimente rutiere

La Baia Mare
La ora 14,30, pe str. Victoriei s-a produs un accident în urma căruia o persoană a fost rănită. Gavril M. de 42 de ani din Coruia, conducea pe str. Victoriei o autoutilitară. Pentru că nu a asigurat braţul de coborâre al macaralei de pe autoutilitară, a acroşat două autoturisme care erau parcate în zonă. In urma impactului, Bianca M. de 29 de ani din Târgu Mureş care se afla la volanul uneia dintre maşinile lovite, a suferit vătămări corporale şi a fost transportată la spital.

La ora 17,45, pe Bd. Republicii s-a produs un alt accident. Cosmin M. de 33 de ani din Baia Mare, conducea un autoturism şi nu a acordat prioritate unor pietoni angajaţi în traversarea regulamentară a străzii. Pietonii Sabin D. de 71 de ani şi Dumitru D. de 33 de ani din Baia Mare, au fost rănişi uşor, însă nu au rămas internaţi la spital.

La Poienile de Sub Munte
La ora 21,00, pe D.C. Cvasnita din Poienile de Sub Munte s-a produs un eveniment rutier. Vasile C. de 30 de ani din localitate, conducea un moped înregistrat şi la un moment dat s-a dezechilibrat şi a căzut pe un podeţ. Bărbatul nu purta cască de protecţie şi în urma impactului a suferit vătămări corporale. El a fost transportat la spitalul din Vişeu de Sus unde a rămas internat.

Viteza excesivă şi conducerea sub influenţa alcoolului
au urmări dezastruoase

Ieri, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş a expus, în zone cu trafic pietonal intens din municipiul Baia Mare, autoturismul implicat în accidentul rutier înregistrat la data de 30.05.2009 pe E58, km 137 + 50 m, între localităţile Satulung şi Lăpuşel.
Acest demers se înscrie în activităţile de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate condiţiilor meteo-rutiere. Din nefericire, în evenimentul petrecut la sfârşitul lunii mai, un tânăr de 22 ani, pasager pe locul dreapta faţă în autoturism, şi-a pierdut viaţa.

Serviciul Rutier a realizat un afiş, cu imagini de la locul producerii accidentului. Afişul a fost postat pe autoturismul avariat.







Poliţiştii au distribuit pliante cetăţenilor şi au atras atenţia asupra responsabilităţii pe care o are fiecare conducător auto atunci când se află la volan.











Lasa un comentariu pentru acest articol


Leave a Reply