Buletin de presă 08.06.2009



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





Trei suspecţi de furt prinşi de poliţiştii din Seini

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat trei suspecţi care sunt cercetaţi pentru comiterea unui furt dintr-un imobil de pe str. Cetăţii. Gheorghe B. de 21 de ani, Ionel P. de 31 de ani şi un mior de 13 ani au intrat prin efracţie în clădire şi au sustras bunuri în valoare de 1400 lei. Prejudiciul a fost recuperat integral iar suspecţii sunt cercetaţi în libertate pentru furt calificat.

Alţii doi au fost identificaţi de poliţiştii din Coltău

Vineri dimineaţa un cetăţean a sesizat poliţia că indivizi necunoscuţi au intrat prin efracţie în curtea unui imobil din localitatea Cătălina şi au sustras două motoare electrice în valoare de 4000 lei. La scurt timp de la semnalarea furtului, poliţiştii au reuşit să identifice doi suspecţi şi să recupereze prejudiciul. Nicolae L. de 42 de ani şi Emeric M. de 30 de ani din Coltău sunt cercetaţi în libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Reţinut de poliţişti şi cercetat pentru tentativă la tâlhărie

S-a întâmplat la Sighet, vineri după amiază. Un individ a intrat prin efracţie într-o biserică de pe str. 1 Mai din Sighetu Marmaţiei şi când încerca să spargă o cutie pentru a sustrage bani, a fost surprins de un cetăţean. În încercarea de a-şi asigura scăparea, suspectul l-a ameninţat pe bărbat cu un levier şi a luat-o la fugă. N-a ajuns prea departe pentru că bărbatul a reuşit să-l prindă aproape de locul faptei şi o patrulă de siguranţă publică l-a reţinut imediat. Suspectul, Costică A. de 42 de ani din Judeţul Satu Mare, cunoscut cu antecedente penale, a fost prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Sighetu Marmaţiei a dispus arestarea lui preventivă pentru 29 de zile.

Au provocat scandal şi sunt cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri,
distrugere şi lovire

Poliţiştii borşeni au fost sesizaţi vineri în jurul orei 11,15, că pe str. Lăzuci a izbucnit un scandal. Echipajele de poliţie care s-au deplasat în zonă au constatat că Vasile T. (administratorul unei societăţi comerciale), fiul acestuia şi alţi şase tineri au agresat administratorii şi muncitorii unei alte societăţi care executau lucrări la un campus şcolar.
Neînţelegerile au apărut între cele două firme pentru că administratorii susţin că fiecare dintre ei are contract de subantrepriză cu o societate comercială din Bistriţa Năsăud care a câştigat licitaţia pentru construirea campusului. În timpul altercaţiei, Daniel Ş. din Borşa a suferit vătămări corporale şi a fost internat la spital. Persoanele implicate în scandal au fost conduse la sediul poliţiei în vederea continuării investigaţiilor.
Poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, distrugere şi lovire.

Arestat preventiv şi cercetat pentru viol

O băimăreancă a reclamat la poliţie sâmbătă dimineaţa că nepoata sa în vârstă de 17 ani a fost victima unui viol. Investigaţiile efectuate de poliţişti au relevat că în seara zilei de vineri, adolescenta a fost violată de un individ care locuieşte pe str. Horea. Medicul legist a examinat-o şi a stabilit că pentru vindecarea leziunilor suferite, victima are nevoie de 7-8 zile îngrijire medicală. La scurt timp de la sesizare suspectul a fost identificat şi reţinut de către poliţişti. Carol V. de 20 de ani din Baia Mare este cunoscut cu antecedente penale. Instanţa a dispus arestarea lui preventivă pentru 29 de zile. El este cercetat pentru comiterea infracţiunii de viol.

Agresiune La Vişeu de Sus

Sâmbătă în jurul orei 18,45 poliţiştii au fost sesizaţi că pe str. Botoaia din localitate a avut loc o altercaţie între Ileana H. şi Vasile Ş., administratorul unei stâne de oi. Echipa care s-a deplasat la faţa locului a constatat că în urma unui conflict spontan, Vasile Ş. de 35 de ani din Vişeu de Sus a lovit-o cu o bâtă pe Ileana H. de 54 de ani. Femeia rănită a fost internată la spital. Poliţiştii i-au cerut agresorului să se deplaseze la sediul poliţiei însă el a refuzat şi a devenit violent, atitudine pe care au manifestat-o şi cei trei ciobani ai acestuia(Vasile Ş., Vasile Florin S. şi Dorin Ş. ). Poliţiştii au fost nevoiţi să utilizeze spray-uri lacrimogene pentru imobilizarea persoanelor recalcitrante. Cercetările continuă pentru clarificarea împrejurărilor în care femeia a suferit leziunile şi în funcţie de concluziile medicului legist vor fi luate măsuri. Cei patru suspecţi sunt cercetaţi de asemenea pentru comiterea infracţiunii de sfidarea organelor judiciare.


Braconaj cinegetic

Poliţiştii de la Formaţiunea Poliţie Rurală Ulmeni împreună cu cei de la Asuaju de Sus şi Fărcaşa alături de reprezentanţi ai Ocolului Silvic Ulmeni au desfăşurat în noaptea de 05/06 iunie ac., o acţiune cu scopul combaterii braconajului la vânătoare în zona „Dealul Mantii”. Echipele au depistat două persoane care cercetau terenul cu un proiector şi o lanternă pentru a găsi vânatul. Când au văzut că sunt la un pas de a fi prinşi de poliţişti, cei doi au luat-o la fugă. În cele din urmă au fost prinşi şi identificaţi: Mihai O. de 32 de ani din Bârsău de Sus şi Ioan R. de 35 de ani din Poiana Codrului. La ieşire din localitatea Bârsău de Sus spre Ariniş, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism condus de Marin C. de 27 de ani din Poiana Codrului. Asupra lui a fost găsită o armă de vânătoare şi nouă cartuşe deţinute legal. Tânărul a recunoscut că împreună cu Mihai şi Ioan a efectuat acte de braconaj cinegetic în zona amintită. Toţi trei sunt cercetaţi acum pentru comiterea infracţiunii de braconaj cinegetic.

Ultraj şi port ilegal de armă albă

Duminică în jurul orei 21,25 Poliţia Borşa a fost sesizată că Grigore T. din localitate a intrat în incinta Primăriei Borşa cu o sabie. Bărbatul a adresat injurii şi ameninţări primarului şi viceprimarului motivând că Primăria a atacat cu apel o hotărâre judecătorească în care el era interesat. La faţa locului au fost dirijate două patrule, una de poliţie şi una de jandarmi. Până să sosească echipele la locul incidentului individul a părăsit sediul Primăriei Borşa. Au fost luate măsuri de căutare şi prindere a bărbatului. Poliţiştii fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj şi port fără drept de armă albă.

Evenimente rutiere

Între localităţile Şurdeşti şi Cavnic

Vineri la ora 16,14 pe DJ 184 s-a produs un accident grav. Mihai F. de 34 de ani din Brăila conducea o motocicletă şi nu a redus viteza într-o curbă periculoasă. A pierdut controlul direcţiei, a derapat, a ajuns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de Alexandru P. de 55 de ani din Băiuţ. Motociclistul rănit grav a fost transportat de urgenţă la spital unde a rămas internat.

La Sighetu Marmaţiei

Un adolescent în vârstă de 17 ani din Sighet, conducea vineri seara un moped pe str. Doboeş. El nu absolvise cursul de legislaţie rutieră şi nici nu purta casca de protecţie. Într-un sector de drum neiluminat s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil. Adolescentul a suferit vătămări corporale şi a fost internat la spital.

La Nistru

Duminică în jurul orei 14,55 pe DC Tăuţii Măgherăuş – Nistru s-a produs un accident în urma căruia două minore au fost rănite. Gheorghe B. de 55 de ani din Mocira conducea un autoturism şi s-a înscris în depăşirea unui motoscuter. A intrat astfel pe contrasens, a accidentat două eleve care se deplasau pe partea stângă a părţii carosabile şi apoi a ajuns în şanţul din dreapta drumului. Victimele au fost transportate şi internate la spital. Conducătorul auto era sub influenţa alcoolului(1,01mg/l alcool pur în aerul expirat) şi i-au fost recoltate probe biologice. Poliţiştii l-au încătuşat, pentru că imediat după producerea accidentului s-a manifestat violent faţă de persoanele prezente şi membrii echipei de cercetare. Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui autovehicul cu o alcoolemie peste limita legală, vătămare corporală şi sfidarea organelor judiciare.

Poliţiştii fac cercetări în toate aceste cazuri şi la finalul vor lua măsuri conform legii.











Lasa un comentariu pentru acest articol


Leave a Reply