Artistul Vlăduţ Roman



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger



Pe Vlăduţ Roman îl ştim de mic copil, de pe vremea cînd era solist vocal în Ansamblul folcloric „Mugurelul al Clubului Copiilor şi Elevilor din Sighetu Marmaţiei. Vocea lui lăsa să se întrevadă un viitor strălucit pentru Vlăduţ, dacă pubertatea nu o va modifica substanţial - se îngrijorau părinţii săi, atunci..
Timpul a trecut în favoarea sa, iar acum Vlăduţ Roman, care împlineşte 19 ani pe 22 iunie, se pregăteşte intens pentru examenul de Bacalaureat pe care îl va susţine la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti pe are l-a absolvit de curînd la clasa prof. Gavril Prunoiu.

Recent, Vlăduţ a ieşit pe piaţă cu cel de-al doilea album al său, intitulat „Pă uliţa dorului”, titlu inspirat din copilăria pe care şi-a petrecut-o în comuna Deseşti, unde s-a născut tatăl său, Petru, valorosul său impresar. Aici a frecventat grădiniţa şi a revenit apoi în fiecare vacanţă, de la Sighet sau de la Bucureşti, nu numai pentru a-şi ajuta bunicii la treburile gospodăreşti, dar şi pentru a culege folclor autentic sau pentru a o revedea pe educatoarea Voichiţa Făt, care l-a descoperit ca talentat şi l-a promovat ca solist vocal încă de la vîrsta de 5 ani.

Vlăduţ a urmat Şcoala cu clasele I-VIII „Dr. Ioan Mihalyi de Apşa” şi Cursurile Şcolii de Canto de la Şcoala Populară de Arte „Gheorghe Chivu„ , ambele din Sighetu Marmaţiei, la clasa profesoarelor Voichiţa Boloha şi Anuţa Tudorovici.












Lasa un comentariu pentru acest articol


Leave a Reply