13 furturi din autoturisme, depistate şi cercetate de poliţişti



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger



Grupuri infracţionale, suspectate de comiterea a 13 furturi din autoturisme, depistate şi cercetate de poliţişti

Data: 05/06/2009 Sursa: IPJ SATU MARE


* Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare, precum şi cei din Carei au depistat în flagrant două grupuri de tineri în timp ce sustrăgeau benzină şi alte bunuri din autoturisme. * În urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că aceştia au comis în timpul unei singure nopţi 13 infracţiuni de furt.

În cazul grupului infracţional ce a acţionat pe raza Municipiului Satu Mare, un echipaj format din poliţişti comunitari a sesizat Poliţia, semnalând că au depistat în flagrant, în jurul orei 2.00, în noaptea de 3 spre 4 iunie a.c., doi tineri cu vârste de 18 şi 22 de ani, în timp ce sustrăgeau benzină din rezervorul unui autoturism parcat pe Str. Tisa, găsind asupra lor şi 2 bidoane ce conţineau comustibil.


La faţa locului s-a deplasat de îndată şi un echipaj format din poliţişti de investigaţii criminale – linia furturi din auto, stabilind în urma extinderii cercetărilor că cei doi tineri depistaţi în flagrant, Andreras H., de 18 ani şi Paul H., de 22 de ani, din Satu Mare, au mai săvârşit în cursul aceleiaşi nopţi încă 6 furturi din autoturisme parcate pe raza municipiului, sustrăgând şi alte bunuri: pompe, pneuri, chei, acumulatori, truse medicale, cricuri, etc.


Mai mult, poliţiştii au identificat toţi membrii grupului infracţional care a acţionat , stabilind că suspecţii au fost ajutaţi în activitatea lor infracţională de alţi trei complici, Norbert P., de 22 de ani, Szilard F., de 18 ani şi minorul S.Z., de 17 ani.


Cei cinci suspecţi se deplasau cu autoturismul condus de Paul H. şi prin folosirea unor chei potrivite deschideau portbagajele autoturismelor, fără a forţa ori distruge sistemele de închidere, însuşindu-şi fără drept bunurile găsite. Prejudiciul total, în valoare de 800 lei, a fost recuperat integral, poliţiştii depistând bunurile sustrase în autoturismul suspecţilor, astfel încât acestea au putut fi restituite proprietarilor păgubiţi.


*


Un caz similar a fost elucidat de poliţiştii din Carei, în legătură cu trei tineri acre comiteau, pe timp de noapte, furturi din autoturisme fiind depistaţi şi cercetaţi penal.


Şi în acest caz grupul care acţiona a fost depistat în flagrant, în jurul orei 02.00, în noaptea de 3 spre 4 iunie a.c, poliţiştii de siguranţă publică, aflaţi în serviciul de patrulare şi supraveghere a ariei teritoriale de competenţă au oprit pentru control autoturismul condus de Andrei D., de 22 de ani, avându-i ca pasageri pe alţi doi tineri în vârstă de 21 de ani, Istvan C. şi Tobias B., din Satu Mare.


La controlul autoturismului poliţiştii au depistat în portbagaj două bidoane de plastic ce conţineau 25 l de benzină, două bucăţi de furtun din plastic cu miros de benzină, un buşon de rezervor şi mai multe flacoane goale. Tinerii nu au putut justifica provenienţa bunurilor transportate. Poliţiştii de investigaţii criminale, sosiţi la faţa locului, au stabilit că aceştia au sustras în cursul nopţii benzină din rezervoarele a şase autoturisme.


Prejudiciul cauzat de cele două grupuri de suspecţi se ridică la suma de 1.000 lei, recuperat integral în urma acţiunii poliţiştilor. În cauză au fost întocmite dosare penale, tinerii fiind cercetaţi în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat, investigaţiile continuând în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.




CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE












Lasa un comentariu pentru acest articol

In by Moroșanul, sâmbătă, 6 iunie 2009


Leave a Reply