TRAFIC DROGURI – SIGHET "Video"







Traficanti de cocaina si hasis prinsi in flagrant in Sighetu Marmatiei



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger







Doi maramureseni au fost prinsi in flagrant, la Sighetu Marmatiei, in timp ce comercializau, intr-un local din municipiu, cocaina si hasis. Ei au fost retinuti in urma unei actiuni intreprinse de politistii de frontiera maramureseni, sub directa coordonare a procurorului D.I.I.C.O.T. Maramures. Flagrantul a fost organizat luni, 25 mai, cand au fost retinuti doi maramureseni din Rona de Sus, Semeniuc Boris de 40 ani si Strein Florin de 26 de ani, in timp de incercau sa ofere spre vanzare 123 g de cocaina si 200 g de hasis. Cei doi au fost adusi azi, 26 mai, in fata magistratilor de la Tribunalul Maramures cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, iar instanta a dispus punerea lor dupa gratii. Maramuresenii au declarat recurs, iar dosarul lor va fi transmis la Curtea de Apel Cluj.



In baza unor date si informatii detinute la nivelul I.J.P.F. Maramures si D.G.I.P.I.- S.I.P.I. Maramures a fost declansata o actiune pe linia combaterii traficului si consumului de droguri de mare risc si de risc, pe raza municipiului Sighetu Marmatiei, soldata cu retinerea celor doi in localul sighetean.



”Lucratorii I.J.P.F. Maramures in cooperare cu S.R.I. Baia Mare, sub directa supraveghere a procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Maramures au organizat o actiune de prindere in flagrant a unui grup infractional care incerca sa comercializeze droguri de mare risc si de risc, respectiv cocaina si hasis, intr-un local din Sighetu Marmatiei”, a precizat purtatorul de cuvant al IJPF Maramures, Iulia Utan.



Din datele si verificarile efectuate a rezultat ca cei doi au procurat drogurile din Spania de la unele legaturi infractionale de origine romana si columbiana si au incercat sa le comercializeze, in zona Maramuresului, la diferiti potentiali consumatori. De altfel, s-a constatat ca aceasta activitate este o indeletnicire mai veche a celor in cauza, Semeniuc Boris fiind cunoscut cu antecedente penale, atat in tara, cat si in Austria si Spania.







Intreaga cantitate de droguri, in valoare de aproximativ 20.000 de euro, a fost ridicata in vederea confiscarii. Maramuresenilor li s-au intocmit dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de droguri de mare risc si de risc, fapte prevazute si pedepsite de art. 2, alin. 1 si 2 din Legea 143/2000.



Cercetarile sunt continuate de catre procurorul DIICOT - Biroul Teritorial Maramures si politisti de frontiera maramureseni delegati de catre acesta, in vederea identificarii tuturor membrilor gruparii si documentarii intregii activitati infractionale.



Maramuresenii Semeniuc-Vodnitchi Boris si Strein Ion Florin, cercetati sub aspectul comiterii infractiunilor de trafic de droguri de risc, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile printr-o sentinta emisa azi, 26 mai, de magistratii Tribunalului Maramures. Cei doi au declarat insa recurs, care urmeaza sa fie inaintat Curtii de Apel Cluj.

















Consilierul pentru relatii publice din cadrul Tribunalului Maramures, Anamaria Miclaus, a aratat ca ”pentru a dispune arestarea preventiva instanta a retinut ca, in cauza exista indicii temeinice care sa justifice presupunerea ca inculpatii, in perioada aprilie-mai 2009, in mod constant s-au implicat si au realizat infractiuni de trafic de droguri de risc (hasis) si de mare risc (cocaina)”.



Cei doi au procurat drogurile din Spania, pe care le-au vandut altor persoane din anturajul lor, precum si investigatorului sub acoperire autorizat care i-a prins in flagrant inainte cu o zi, in timp ce ii vindeau cantitatea de 100 grame cocaina si 192 grame hasis.



Cei doi maramureseni sunt din Rona de Sus, insa in ultimii ani au fost mai mult plecati din localitatea natala. Boris Semeniuc este casatorit si are cinci copii, insa acestia nu stau cu el fiind luati de mama lor in Timisoara. Barbatul a fost plecat in strainatate, dar nu la lucru pentru ca pe durata sederii in Austria si Spania a comis mai multe infractiuni – fiind acuzat de talharie si chiar trafic cu migranti.



Celalalt maramuresean implicat in traficul cu droguri, Florin Strein, este un cunoscut scandalagiu, care a creat mai multe probleme prin Rona, dar care nicioada nu a fost condamnat. Nici el nu a stat pe acasa, preferand Sighetul sau Baia Mare.


















In by Moroșanul, marți, 26 mai 2009


Leave a Reply