Top 5 replici de cerere in casatorie



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger


Cererea in casatorie e un pas pe care il fac multi romani. Desigur, asta nu e o scuza. Dar sa vedem care sunt cele mai populare tipuri de cerere in casatorie din Romania. Cum sunt cerute pitipoancele romance de nevasta? Dar cocalarii, ce fac ei cand cer in casatorie? Cad ei in genunchi, cu snopul de garoafe in mana, gelul in freza si Guta la maxim?

1. Cererea casual:


Cererea in casatorie corporate-trendy e din ce in ce mai rara, din cauza scaderii vertiginoase a nivelului de trai, a somajului, provocate de crize, falimente, devalizari si Guvern.

Totusi, corporatistii sau trendinezii se mai si insoara/marita. Cererea e desigur, casual. Se face chiar inainte sa-i spui partenerei ca te duci pana la veceu. Sau in timp ce esti la Ikea, la shopping. El intreba: "Si, vrei sa ne casatorim si de-astea"

Evident, raspunsul nu poate fi decat un "Da" aruncat peste umar.

2. Cererea Cosmote:


Avand multe minute la dispozitie, romanii o ard cockless pe telefon, gen Cosmote. De aceea, se intampla ca pe locul 2 sa fie cererile in casatorie telefonice.

Discutia se deschide cu cateva complimente si fineturi, de genul... "Ce semnal bun ai", sau "Vezi ca ti-am alimentat cartela", se trece la lucruri mai serioase:Ce faci pisi, vrei sa te mariti cu mine?

Refuzul se poate realiza prin inchiderea telefonului sau invocarea lipsei de semnal.

3. Cererea intempestiva:

In Romania se munceste foarte mult si de aceea putini au timp de delicateturi de gen cereri in casatorie. Situatia cea mai grava se inregistreaza in domeniul constructiilor, unde muncitorii au relatii foarte scurte si tensionate cu partenerele lor.

Relatia incepe cand ea se apropie de locul unde el sapa de obicei un sant in mijlocul drumului. El, vrajit, isi da seama ca vrea sa ramana cu ea toata viata, desi o cunoaste de abia 10 secunde, iar ea inca nu stie cat de indragostit e el.

Mijlocul relatiei e atunci cand el, nemaiputand suporta tensiunea, isi declara dragostea cu un fluierat admirativ de-ti sparge timpanele. Ea, socata de pasiunea lui fulgeratoare, e confuza si trece mai departe, parca ignorand focul care-l arde la inimioara pe Romeoul nostru harnic.

Si-atunci, el, intr-un acces de panica, convins ca trebuie sa actioneze rapid, altfel fiind clar ca o va pierde, rosteste pe un ton de Don Quijote: Alo, printesa, ce faci, nu te mariti cu mine?

4. Cererea rurala:


E seara si cei doi iubitei se intorc franti de la sapa. El, galanton ca intotdeauna, cara in spate si sapa ei, insa nu e mare problema pentru el, pentru ca sapa ei e mai usoara, mai eleganta, potrivita cu palmele ei hidratate din belsug.

Dupa un "Ei, iaca ajunsaram si-acasa. Pune si tu ceva pe masa aia", el se duce repejor pana la cismea, unde se spala pe picioare, gest de un romantism covarsitor. Anticipeaza lucruri mari, o noapte a nuntii in avanpremiera, diferenta fiind ca atunci se va spala si pe dinti.

Ea, simtind ca ceva e diferit in comportamentul lui, isi spune in sinea ei: "Sa stii c-a aflat de inadvertentele mele socio-umane din spatele capitei de fan, alaltaieri cu Gherghe". Dar nu e cazul.

Ruralul se apropie, deschide gura, ia o bucata de mamaliga si in timp ce o molfaie, rosteste delicat: Auzi, fa, noi nu ne mai casatorim?

5. Cererea pitzi-cocalar:
Cocalarii sunt mult prea retardati pentru a fi auzit de institutia casatoriei, de aceea ei nu cer pitipoancele in casatorie. Pitipoancele insa, avide de bani, cunosc foarte bine dedesubturile unui astfel de contract si de aceea preiau initiativa in aceasta privinta, cu delicatetea si tactul cu care ne-au obisnuit: Coae, ma iei de nevasta sau ce pasarica mea faci?

by Moroșanul, duminică, 24 mai 2009


Leave a Reply