Buletin de presă 29.05.2009



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





Cei doi evadaţi sunt din nou după gratii

Investigaţiile desfăşurate de poliţiştii maramureşeni şi cei de la D.G.I.P.I. – S.I.P.I. Maramureş în rândul apropiaţilor şi în anturajul celor doi evadaţi şi-au atins scopul. Ieri, Boloş Dănuţ Ioan, în vârstă de 21 de ani, din Baia Mare, a sunat pe Sistemul Unic Apel de Urgenţă 112 în jurul orei 16.30 şi a anunţat că vrea să se predea. Imediat, un echipaj de poliţie s-a deplasat în zona străzii Petru Rareş de unde l-a ridicat şi l-a adus la sediul inspectoratului unde a fost audiat.
Cel de-al doilea, Nicoriciu Iosif Florian în vârstă de 34 de ani din judeţul Sălaj a fost prins de poliţişti în jurul orei 22.00, pe str. Luminişului din Baia Mare.
Amândoi au fost încarceraţi şi sunt cercetaţi acum şi pentru comiterea infracţiunii de evadare.
Pe parcursul celor două zile de investigaţii şi ample cercetări, alături de poliţiştii maramureşeni şi cei de la D.G.I.P.I. – S.I.P.I. Maramureş s-au aflat permanent procurori de la Parchetele de pe Lângă Curtea de Apel Cluj, Tribunalul Maramureş şi Judecătoria Baia Mare.
Reamintim că în cursul lunii aprilie poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale – Serviciul pentru Combaterea Infracţiunilor Săvârşite de Cetăţenii Români în Străinătate, în urma activităţilor de investigare desfăşurate pe durata a aproximativ trei luni, au organizat o acţiune în municipiul Baia Mare. În cadrul acesteia poliţiştii au descoperit un depozit în care se găseau 17 televizoare LCD, cu diagonala 117 cm.
Colaborarea poliţiştilor maramureşeni cu ofiţerul de legătură francez a relevat că televizoarele au fost sustrase în data de 07/08.04.2009 de pe autostrada A.40 din Franţa, dintr-un TIR aflat în parcările de servicii. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 20.000 euro.
Poliţiştii au stabilit că suspecţii după ce sustrăgeau bunurile din Franţa, le transportau şi valorificau în România la preţuri mult sub valoarea lor reală.
La domiciliul unuia dintre suspecţi poliţiştii au mai găsit un televizor pe care l-au recuperat.
CIPRIAN-DANIEL G. de 27 ani din Baia Mare cu antecedente penale, ANDREI-EUGEN O. de 26 ani din Baia Mare, DĂNUŢ-IOAN BOLOŞ de 21 ani din Baia Mare, PAUL-AUREL R. de 26 ani din Baia Mare au fost depistaţi de poliţişti şi împotriva primilor trei s-a luat măsura reţinerii pe timp de 24 ore pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
Judecătoria Baia Mare a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 zile, pe numele primilor trei suspecţi. Pentru cel de-al patrulea, PAUL AUREL R., instanţa a emis mandat de arestare preventivă în lipsă pe o durata de 30 zile. Acesta este dispărut de la domiciliu şi a fost pus în urmărire naţională. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.
În ceea ce-l priveşte pe NICORICIU IOSIF FLORIAN, cunoscut cu antecedente penale, el a fost prins de poliţiştii băimăreni la sfârşitul lunii aprilie. La acea dată, suspect fiind de comiterea a două furturi din locuinţe, a fost reţinut de poliţişti şi a fost prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Investigaţiile poliţiştilor au relevat că în 14 şi 21 aprilie suspectul a sustras din două imobile din Baia Mare aparatură electronică, telefoane mobile, bijuterii, ceasuri, parfumuri a căror valoare depăşeşte 10 000 lei. În ambele cazuri el a profitat de faptul că a găsit un geam deschis, respectiv un geam rabatat pentru aerisire şi a intrat fără mare dificultate în locuinţe de unde a luat ce i-a picat la mână. Prejudiciul nu a fost recuperat.

Urmărit internaţional prins de poliţiştii din Borşa

Ieri dimineaţă, poliţiştii de la Compartimentul de Investigaţii Criminale Borşa au prins un bărbat urmărit internaţional. Nicoară T. de 26 de ani din Borşa era urmărit internaţional la solicitarea autorităţilor belgiene care au emis pe numele său mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunilor de furt de autovehicule de lux şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni. El a fost preluat de către o escortă din cadrul Biroului Urmăriri şi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj care va dispune măsuri în ceea ce-l priveşte.

1 000 de litri de alcool confiscat de poliţişti la Şomcuta Mare

Un echipaj de poliţie din Şomcuta Mare a depistat în trafic pe Attila F. de 26 de ani din Sfântu Gheorghe, jud. Covasna. Bărbatul transporta cu un autoturism cantitatea de 1 000 litri băuturi spirtoase ambalate în sticle de 2 litri, netimbrate şi fără elemente de identificare. Conducătorul auto nu a putut prezenta poliţiştilor documente de provenienţă a mărfii şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1 500 lei. Întreaga cantitate de alcool a fost ridicată în vederea confiscării.

Doi băimăreni sunt cercetaţi de poliţişti pentru deţinere fără drept de armă neletală supusă autorizării

Poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Toxice i-au identificat pe băimărenii Mihai N. de 54 de ani şi Ovidiu R. de 52 de ani de la care au ridicat câte o armă neletală de tir cu aer comprimat (revolver). Cei doi nu erau autorizaţi pentru a deţine şi folosi arme şi muniţii neletale supuse autorizării şi nu aveau permis de armă. Ambele arme au fost ridicate de poliţişti şi predate specialiştilor criminalişti în vederea expertizării. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinere fără drept de armă neletală supusă autorizării.

Suspect de furt identificat de poliţiştii din Târgu Lăpuş

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat pe Alexandru M. de 19 ani din Dumbrava care este cercetat pentru un furt comis în 27 mai 2009. Tânărul a sustras o cameră video digitală care a fost recuperată de poliţişti şi restituită păgubitului. El este cercetat acum pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii din Coroieni şi Vima Mică
au ridicat în vederea confiscării 390 pachete de ţigări

În timp ce desfăşurat o acţiune de supraveghere şi control al traficului rutier, poliţiştii de la Coroieni, împreună cu cei de la Vima Mică au oprit pentru control un autoturism cu numere de Satu Mare. La volan se afla Karoly S. de 66 de ani din Satu Mare. Bărbatul transporta 390 pachete de ţigări de provenienţă străină pentru care nu a putut prezenta documente legale. El a fost sancţionat contravenţional şi întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Acţiune în Piaţa din Ocna Şugatag

În cadrul activităţilor desfăşurate în baza planului de acţiune ,,Strada 2009”, poliţiştii de la Biroul Poliţie Rurală Sighetu Marmaţiei şi cei de la Ocna Şugatag au desfăşurat ieri o acţiune în piaţa din comună. Poliţiştii au acţionat cu scopul combaterii contrabandei şi traficului de ţigări, protejării populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi asigurării unui climat de siguranţă civică în zona de responsabilitate. La acţiune au participat şi doi medici veterinari din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare Maramureş.
Poliţiştii au controlat 56 de autovehicule şi 17 persoane fizice şi juridice care desfăşurau activităţi comerciale. De asemenea, a fost constatată o infracţiune la regimul circulaţiei rutiere şi au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 4 000 lei.

Infracţiuni la regimul circulaţiei

La Ocna Şugatag
Un echipaj de poliţie a oprit pentru control ieri un autoturism cu numere provizorii condus de Gheorghe P. de 29 de ani din Breb. Cu ocazia verificările efectuate poliţiştii au constatat că valabilitatea numerelor de înmatriculare a expirat în data de 06 mai 2009. Gheorghe este cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat.

La Şomcuta Mare
O patrulă formată din poliţişti şi jandarmi, în timp ce efectua supravegherea traficului rutier a efectuat semnale de oprire a unui autoturism cu numere provizorii. Şoferul nu a oprit, şi-a continuat deplasarea pe str. Nicolae Bălcescu şi în dreptul unui imobil a oprit, a coborât din maşină şi a luat-o la fugă. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că la volan se afla Cristian U. de 28 de ani din Şomcuta Mare. El a fugit crezând că va scăpa nepedepsit conştient fiind de faptul că valabilitatea numerelor provizorii ce erau aplicate pe autoturism expirase în 26 noiembrie 2008. El este cercetat acum pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat.


Evenimente rutiere

La Repedea
Ieri dimineaţă, Ştefan C. de 27 de ani din Poienile de sub Munte conducea un autoturism pe DJ 187. La intrare în localitatea Repedea nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabil umed, curbă la dreapta, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat pe carosabil. În urma impactului, maşina a fost avariată 80% iar conducătorul auto şi un pasager au fost răniţi uşor.

La Târgu Lăpuş
Vasile B. de 47 de ani din Ungureni a condus un autoturism pe D.J. 171C şi la intersecţie cu D.J. 109 F. nu a acordat prioritate de trecere unui moped neînregistrat, condus de Dionisie R. de 28 de ani din Târgu Lăpuş, cu care a intrat în coliziune. În urma impactului, conducătorul mopedului, care nu purta cască de protecţie, a fost rănit. El a fost transportat la spital unde a beneficiat de îngrijiri medicale dar nu a necesitat internarea.

La Moisei
Gavrilă F. de 20 de ani din Moisei a condus aseară un autoturism pe DN 18. Într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, nu a a adaptat viteza, a derapat, a trecut pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de Ileana D. de 28 de ani din Borşa. În urma accidentului ambele autoturisme au fost avariate iar conducătoarea auto şi un pasager din autoturismul condus de aceasta au suferit vătămări corporale şi au rămas internaţi la spital sub supraveghere medicală.

O femeie din Vălenii Lăpuşului a ajuns la spital după ce a fost agresată de un consătean

Aniţa V. din Vălenii Lăpuşului a sesizat poliţie ieri după amiază că a fost bătută de un bărbat din aceeaşi localitate. La faţa locului s-a deplasat imediat o echipă de cercetare care a constatat că Dorel M. de 41 de ani a lovit-o de mai multe ori pe Aniţa V. şi i-a provocat vătămări corporale. Femeia a fost transportată la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi ameninţare. În funcţie de concluziile medicului legist vor fi luate măsuri.


Leave a Reply