Buletin de presă 25.05.2009




Trimite stirea pe Yahoo! Messenger




O femeie căutată de autorităţile germane a fost prinsă de poliţiştii borşeni

Vineri dimineaţa, poliţiştii de la Compartimentul de Investigaţii Criminale de la Poliţia Borşa au identificat-o pe Maria P. de 40 de ani din Germania. Femeia era urmărită internaţional deoarece autorităţile germane au emis pe numele ei un mandat de arestare european pentru comiterea infracţiunii de abuz de încredere. Ea locuia fără forme legale pe raza comunei Moisei. A fost prezentată de poliţişti la Curtea de Apel Cluj care a emis pe numele femeii un mandat de arestare pentru 5 zile în vederea realizării procedurii de extrădare.
Agresiune la Sighet

Poliţiştii au fost sesizaţi vineri, la ora 02.30, că în incinta unei benzinării de pe str. Bogdan Vodă s-a produs un scandal între mai mulţi tineri din Sighet. Echipa care s-a deplasat la faţa locului a constatat că Aurel I. de 22 de ani şi Vasile I. de 20 de ani, pe fondul unei neînţelegeri anterioare, au avut o altercaţie cu Petru M. de 29 de ani şi Vasile T. Primii doi au depus plângere la poliţie sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire. Poliţiştii continuă cercetările pentru a clarifica împrejurările în care a fost comisă fapta şi în funcţie de concluziile medicului legist vor lua măsuri.

Bătută de soţ a ajuns la spital

Poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi de medicul de serviciu de la Secţia Urgenţă a Spitalului Judeţean Baia Mare că vineri, în jurul orei 19.30, a fost adusă o femeie care prezenta urme de agresiune. Poliţiştii, în urma activităţilor de investigare, au stabilit că Măriuţa R. de 64 de ani din Baia Mare a fost internată cu leziuni la nivelul capului după ce în urmă cu aproximativ 5 zile a fost bătută de soţ. Femeia le-a declarat poliţiştilor că în 17 mai a fost lovită de soţul său Marcu R. şi îşi rezervă dreptul de a depus plângere împotriva acestuia.

Cercetat de poliţişti pentru uz fără drept de armă letală

Poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Toxice au fost sesizaţi că pe str. Amurgului din localitatea Sârbi, comuna Fărcaşa a fost găsit un cartuş de vânătoare cu glonţ. Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a mai găsit în apropiere încă trei cartuşe de vânătoare cu glonţ, calibru 30 – 06. În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că cele patru cartuşe găsite aparţin lui Traian P. de 61 de ani din Sârbi, deţinător legal de arme şi muniţii. Primele cercetări au relevat că în 17 mai Traian a mers pe păşunea din afara localităţii unde are o stână de oi, ocazie cu care a luat şi arma de vânătoare şi 6 cartuşe aferente. Bărbatul le-a declarat poliţiştilor că pe păşune a tras două focuri cu scopul de a-şi regla arma iar cartuşele nefolosite le-a pus într-un buzunar de la haină şi a uitat de ele. În 21 mai, când s-a întors spre casă cu motoscuterul, a pierdut cele 4 cartuşe pe str. Amurgului din localitatea Sârbi.
Arma şi cele 4 cartuşe au fost ridicate de poliţişti în vederea expertizării. Traian P. este cercetat acum pentru comiterea infracţiunii de uz de armă letală fără drept.

Infracţiuni la regimul circulaţiei

La Vişeu de Sus
Duminică, în jurul orei 04.00, un echipaj de poliţie a oprit pentru control un autoturism cu numere de Sibiu ce era condus de Cristian M. de 32 de ani din Vişeu de Jos. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu are permis de conducere. Pentru că mirosea a alcool a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice. Poliţiştii continuă cercetările şi vor lua măsuri.

La Sighet
Duminică seara, un echipaj de poliţie a oprit în trafic un autoturism condus de băimăreanul Adalbert T. de 45 de ani. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost de 0.68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Băimăreanul a declarat poliţiştilor că nu are la el permisul de conducere. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că permisul i-a fost reţinut în luna noiembrie 2008 pentru conducere sub influenţa alcoolului iar în 12 mai 2009 i s-a întocmit dosar penal pentru refuz de recoltare probe biologice. Şi de această dată a fost condus la spital unde a refuzat din nou recoltarea probelor biologice. Acum este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de refuz de recoltare a probelor biologice şi conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană a cărei drept de conducere a fost suspendat.

La Asuaju de Sus
Astăzi, în jurul orei 01.30, pe DJ 193E a fost identificat Marius C. de 22 de ani din Băiţa de sub Codru care conducea un autoturism chiar dacă nu deţine permis de conducere. Tânărul s-a ales cu dosar penal şi este cercetat pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu deţine permis.

La Asuaju de Jos
Poliţiştii de la Băiţa de sub Codru au identificat în trafic azi, în jurul orei 04.15 pe Marinel A. de 41 de ani din Asuaju de Sus care conducea un autoturism fiind sub influenţa alcoolului. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii continuă cercetările şi în funcţie de rezultat vor lua măsuri.


Evenimente rutiere

La Baia Mare
Băimăreanca Elena C. de 56 de ani conducea vineri seara pe str. Bobâlna un autoturism proprietate personală. La intersecţie cu str. Lupului nu a respectat semnificaţia indicatorului ,,Cedează Trecerea” şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de Sorin P. de 40 de ani din Baia Mare. Maşinile au fost avariate iar Sorin P. a fost rănit uşor.

Sâmbătă, băimăreanul Ioan S. de 60 de ani conducea un autoturism. La intersecţia străzilor Vasile Alecsandri cu Piaţa Izvoare a surprins şi accidentat grav pe Aurel I. de 80 de ani din Baia Mare care s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. Bărbatul rănit a fost transportat şi internat la Spitalul Judeţean.

Duminică, la ora 16.40, pe str. Barajului, s-a produs un alt accident. O fetiţă de 5 ani s-a angajat în traversarea străzii în fugă, prin loc nemarcat şi a fost accidentată de un autoturism condus de Sandor K. de 45 de ani din Baia Mare. Minora a fost rănită grav şi a fost internată la spital.

La Poienile de sub Munte
Vineri, la ora 19.00, un minor de 15 ani din Poienile de sub Munte, fără să aibă curs de legislaţie rutieră, a condus un moped pe str. Horb. Neatent fiind, a intrat în coliziune cu o autoutilitară ce era oprită pe partea dreaptă a drumului. În urma accidentului, minorul, care nu purta cască de protecţie, a decedat.

La Crasna Vişeului
Alin N. de 19 ani din Vişeu de Sus conducea vineri pe raza localităţii amintite un autoturism. Din cauza unei explozii la pneul din dreapta faţă, a ieşit de pe carosabil, a intrat în şanţul din dreapta, după care s-a răsturnat. Maşina a fost serios avariată iar conducătorul auto a scăpat cu răni uşoare.


La Sighet
Nicolai O. de 49 de ani din Tisa conducea pe str. Crişan un autoturism şi s-a angajat în depăşirea mai multor maşini oprite pe partea dreaptă. Astfel, a accidentat un copil de 4 ani care a ieşit din curtea unui imobil conducând o bicicletă şi s-a angajat în traversarea străzii fără să se asigure. Copilul a suferit vătămări corporale dar nu a rămas internat la spital.

La Cavnic
Duminică, la ora 11.45, pe str. Icoana s-a produs un accident în urma căruia o persoană a fost rănită. Vlad C. de 20 de ani din Cavnic conducea un autoturism spre Budeşti. În apropierea pârtiei de schi a evitat trei animale care au apărut în faţă, a trecut pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o bicicletă condusă regulamentar din sens opus de către Dan P. de 18 ani din Cavnic. Biciclistul rănit a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.

La Groşi
Duminică, la ora 14.07, pe DN 18B s-a produs un accident în urma căruia o persoană a suferit vătămări corporale şi a fost internată la spital. Bogdan C. de 30 de ani din Ungureni conducea un autoturism dinspre Baia Mare spre Târgu Lăpuş. Din cauza neatenţiei a pierdut controlul volanului, a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat. Pasagera Ioana P. de 52 de ani din localitatea Rus a suferit vătămări corporale şi a fost internată la spital.

La Cicârlău
Valer M. de 25 de ani din Bârgău conducea un autoturism înmatriculat în străinătate şi nu a adaptat viteza la condiţiile de drum în curbă, acoperit cu pietriş. A derapat, a pierdut controlul direcţiei, a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat. În urma impactului, Cosmin I. de 20 de ani, pasager în autoturism, a fost rănit şi a rămas internat la Spitalul Judeţean.


Leave a Reply