Buletin de presă 19.05.2009




Condamnat pentru furt a ajuns după gratii

Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale, în urma măsurilor întreprinse, l-au identificat şi reţinut pe Ionuţ B. de 20 de ani din Baia Mare. Bărbatul era urmărit naţional pentru că pe numele lui Judecătoria Baia Mare a emis un mandat de executare a pedepsei prin care l-a condamnat la 2 ani închisoare pentru furt calificat. El îşi va executa pedeapsa în penitenciar.

Alte trei arestări în cazul furtului de motorină
din garnitura de tren ,,Săgeata Albastră”

În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au identificat şi reţinut încă trei suspecţi în cazul la care facem referire în titlu. Astfel, Ioan D. de 48 de ani, Gabriel R. de 33 de ani şi Aurel F. de 49 de ani din Jibou, sunt cercetaţi pentru complicitate la furt. Cei trei, mecanici de locomotivă, au participat în calitate de complici la sustragerile repetate de combustibil din rezervoarele garniturii de tren. Judecătoria Baia Mare a emis pe nulele celor trei mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor 8 persoane arestate în acest caz.

Reţinut de poliţiştii băimăreni şi cercetat pentru furt din societate comercială

Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale, în urma activităţilor desfăşurate în cadrul planului de acţiune ,,Strada 2009” l-au identificat pe Pavel D. de 22 de ani din Baia Mare, cunoscut cu antecedente penale. Tânărul este cercetat pentru comiterea unui furt în dauna unei societăţi comerciale cu un prejudiciu de 3 300 lei din care s-a recuperat 30%. Suspectul a fost reţinut şi va fi prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

1 300 pachete de ţigări confiscate la Baia Mare

Poliţiştii de la Biroul de Ordine Publică Baia Mare, în urma unor investigaţii efectuate, l-au identificat pe Gabriel P. de 40 de ani din Baia Mare. Bărbatul oferea spre vânzare ţigări netimbrate de origine ucraineană. Asupra lui au fost găsite 1 300 pachete de ţigări care au fost ridicate de poliţişti în vederea confiscării. Bărbatul a fost sancţiona contravenţional.

A fugit în loc să oprească la semnalul regulamentar al poliţiştilor

Ieri, în jurul orei 23.30, un echipaj de poliţie a efectuat semnalul regulamentar pentru oprirea unui autoturism care se deplasa prin centrul comunei Rona de Sus. Cel de la volan a accelerat în loc să oprească iar poliţiştii au pornit pe urmele lui. N-a ajuns prea departe, el a fost prins de poliţişti la scurt timp după ce oprise maşina pe o străduţă şi încerca să fugă pentru a se ascunde de poliţişti. Agenţii l-au identificat pe suspect: Nicolae C. de 21 de ani din Poienile de Sub Munte. El a declarat poliţiştilor că nu a oprit la semnalul regulamentar pentru că nu are permis de conducere. Prin urmare s-a ales cu dosar penal şi este cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducere fără permis.

Evenimente rutiere

La Seini
Pe str. Băii din Seini s-a produs un eveniment rutier la ora 19.10. Băimăreanul Dan F. de 20 de ani conducea un autoturism şi nu a păstrat distanţa de siguranţă şi a intrat în coliziune cu o altă maşină condusă de Mircea Ş. de 65 de ani din Baia Mare, care circula în faţa sa. În urma impactului cei doi conducători auto şi un pasager în autoturismul condus de Mircea Ş, au suferit vătămări corporale.

La Baia Mare
Pe str. 8 Martie, pentru că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, băimăreanul Ovidiu B. de 19 ani a derapat şi a pierdut controlul autoturismului. Evenimentul s-a produs ieri, în jurul orei 19.40. Două tinere, pasagere în autoturism, au suferit vătămări corporale şi au fost internate la spital.

La ora 20.21, pe str. Barajului, două persoane au fost rănite ieri în timp ce traversau neregulamentar drumul. Băimăreanca Diana B. de 25 de ani a condus un autoturism pe strada sus – amintită şi a accidentat pe Sunita K. de 29 de ani şi o fetiţă de 5 ani care s-a angajat în traversarea neregulamentară a străzii.

În toate aceste cazuri poliţiştii continuă cercetările şi vor lua măsuri conform legii.



La Sighet
În jurul orei 22.00, pe str. Bogdan Vodă s-a produs un alt accident iar autorul a părăsit locul faptei. Echipajul de poliţie care s-a deplasat la faţa locului a constatat că sigheteanul Teodor S. de 56 de ani s-a angajat în traversarea străzii prin loc nemarcat, fără să se asigure şi a fost accidentat de o maşină. Conducătorul auto, după impact, şi-a continuat drumul şi a părăsit locul accidentului. În urma măsurilor întreprinse, în jurul orei 00.25, poliţiştii au identificat un suspect: Attila Z. de 23 de ani din Sighetu Marmaţiei. Tânărul a condus un autoturism de culoare verde, înmatriculat în străinătate. El este cercetat acum pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.


Leave a Reply