Au trecut prutul intr-o barca




Trimite stirea pe Yahoo! Messenger


Galaţi: Doi cetăţeni din Republica Moldova au trecut ilegal Prutul într-o barcă pneumatică

Doi cetăţeni din Republica Moldova au fost prinşi, marţi, de poliţiştii de frontieră gălăţeni, după ce au trecut ilegal frontiera de stat a României, traversând Prutul într-o barcă pneumatică. Cei doi bărbaţi moldoveni intenţionau să ajungă în România pentru a lucra ca sezonieri în agricultură, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News).


„Un echipaj al Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea a oprit pentru control pe Drumul Naţional 26, pe raza localităţii Slobozia Oancea, un autoturism, care executa servicii de taximetrie, cu număr de înmatriculare românesc, condus de un bărbat, de 23 ani, din Galaţi. Din cercetări a reieşit că cei doi moldoveni au trecut ilegal frontiera de stat din Republica Moldova în România, pe direcţia localităţii Slobozia-Oancea, cu ajutorul unei bărci pneumatice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Marcel Antohe.

Poliţiştii de frontieră au descoperit că în autoturism se mai aflau doi bărbaţi, de 29 şi 35 de ani, din Republica Moldova şi un tânăr din Galaţi, de 23 de ani. Cei doi bărbaţi moldoveni au ţinut în permanenţă legătura cu tânărul din Galaţi, atât prin mesaje scrise, cât şi prin apeluri telefonice, din momentul în care aceştia au plecat din Republica Moldova şi până la întâlnirea cu acesta pe DN 26, unde s-au urcat în taxi.

Cei doi moldoveni s-au ales cu dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, iar tânărul din Galaţi pentru săvârşirea infracţiunii de racolare, îndrumare sau călăuzire a uneia sau mai multor persoane în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat.


Leave a Reply