O familie a batut casiera si bodyguardul unei case de schimb din Baia Mare


Politistii maramureseni au adaugat inca o fila la dosarul deschis in urma plangerilor repetate de inselaciune indreptate impotriva caselor de schimb valutar, care isi induc in eroare clientii prin afisaje mincinoase. IPJ Maramures are de solutionat un incident care a avut loc intr-o casa de schimb valutar de pe bulevardul Traian din Baia Mare, care s-a terminat cu o bataie intre clienti si angajati. Agresiunea s-a consumat in cursul zilei de ieri, 14 aprilie, dupa o operatiune de schimb.

Scandalul a necesitat interventia politiei, pentru ca o clienta, dupa ce a semnat un formular de acceptare a schimbului valutar, a sarit sa o bata pe fata de la casierie, nemultumita de suma oferita pentru valuta schimbata.

Politistii au aratat ca in ”ajutorul” clientei nemultumite a intervenit sotul acesteia, care l-a lovit pe unul dintre oamenii de ordine care au actionat pentru aplanarea conflictului.

La spital a ajuns insa in urma incaierarii clienta, care a fost internata pentru efectuarea unor investigatii. Ea a declarat politistilor ca isi rezerva dreptul de a depune plangere fata de persoanele care au agresat-o.

Oamenii legii au atras din nou atentia maramuresenilor sa fie atenti cand schimba valuta, aratand ca panourile de informare care afiseaza cursul pentru valuta, cat si cel pentru cecuri de calatorie sunt in asa fel facute incat sa creeze confuzii.

”Va sfatuim ca inainte de a semna acordul de schimb valutar, sa il cititi cu atentie pentru a observa cursul la care se efectueaza tranzactia. Aveti in vedere faptul ca anumite case de schimb valutar utilizeaza comisioane care, de asemenea, sunt afisate pe panourile de informare”, a mai aratat IPJ.

Sfaturile se pare ca sunt in van, de vreme ce de cativa ani respectivele case de schimb valutar reusesc sa isi continue activitatea si nu oriunde, ci in spatii ultracentrale unde metrul patrat de chirie si-l permit doar cei care castiga sume importante in fiecare luna.

In by Moroșanul, joi, 16 aprilie 2009


Leave a Reply