Buletin de presă


Buletin de presă
13.04.2009

Suspecţi de furt identificaţi

La Baia Mare
Poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi de personalul de pază de la un supermarket că două tinere au fost surprinse în timp ce sustrăgeau produse cosmetice. Echipa care s-a deplasat la faţa locului a identificat suspectele: două minore în vârstă de 16 respectiv 17 ani. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit unităţii păgubite iar suspectele sunt cercetate în libertate pentru furt calificat.

Un agent de pază de la Spitalul Judeţean Baia Mare a anunţat poliţia că a reţinut un tânăr care a sustras o sumă de bani din poşeta unei infirmiere. Echipa care s-a deplasat la faţa locului a constatat că Ionică V. de 27 de ani din Chelinţa, cu antecedente penale, profitând că nu se află nimeni în încăpere, a sustras nişte bani dintr-o poşetă. Suspectul a luat-o la fugă însă a fost reţinut de paznicul unităţii până la venirea poliţiştilor. El a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit păgubitei. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.

Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale au identificat un suspect care este cercetat pentru comiterea mai multor furturi din autoturisme. În cursul lunii martie 2009, Z.V. de 17 ani din Baia Mare a sustras bunuri în valoare de peste 3 000 lei din autoturisme. Suspectul a fost reţinut de poliţişti şi prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Baia Mare a dispus arestarea preventivă pentru 19 zile a adolescentului.

La Şomcuta Mare
Duminică, în jurul orei 05.15, un cetăţean din Vălenii Şomcutei a sesizat poliţia că în timp ce se afla într-un bar din Şomcuta Mare i-a fost furat un telefon mobil. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat o suspectă: Florina B. de 24 de ani din Şomcuta Mare. Poliţiştii au recuperat de la ea telefonul şi l-au restituit păgubitului. Suspectul este cercetat în libertate pentru furt calificat.

Identificaţi de poliţişti şi cercetaţi pentru distrugere

Doi băimăreni au distrus un perete de la refugiul staţiei de autobuz de pe Bulevardul Decebal, duminică la ora 03.43. Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a constatat că peretele din spatele refugiului, confecţionat din panouri din material plastic, a fost aproape în întregime dislocat şi trântit la pământ. Poliţiştii au identificat imediat suspecţii: Vlad G. de 20 de ani şi Ciprian V. de 20 de ani din Baia Mare. Cei doi sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere.

Ultraj contra bunelor moravuri, distrugere şi lovire

Poliţiştii din Budeşti au fost sesizaţi astănoapte, în jurul orei 02.00, că la un bar din localitatea Sârbi are loc un scandal. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a constatat că pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, cinci tineri s-au luat la ceartă. Cearta a degenerat în violenţe astfel că scandalagii au spart sticla de la două uşi şi un geam termopan şi au distrus mai multe sticle cu băuturi alcoolice din bar. Poliţiştii au identificat suspecţii: Vasile R. de 19 ani, Petru R. de 25 de ani, Gheorghe V. de 22 de ani din Sârbi şi Vasile B. de 26 de ani şi Mihai B. de 26 de ani din Budeşti. Trei dintre aceştia (Vasile B., Gheorghe B. şi Petru R.) au suferit vătămări corporale şi au fost internaţi la spitalul din Sighet. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, distrugere şi lovire.

Evenimente rutiere

La Moisei
Sâmbătă, la ora 00.10, pe DN 18 s-a produs un accident rutier. Ioan R. de 22 de ani din Moisei conducea un autoturism a cărui autorizaţie provizorie de circulaţie expirase din luna februarie. Nu a adaptat viteza la condiţiile de carosabil umed, a pierdut controlul direcţiei şi s-a răsturnat în şanţul din stânga drumului. Tânărul de la volan a fost rănit şi a rămas internat la Spitalul din Borşa. Verificările poliţiştilor au relevat că Ioan R. nu deţine permis de conducere motiv pentru care i-a fost întocmit dosar penal.

La Remetea Chioarului
Poliţiştii din Remetea Chioarului au fost sesizaţi sâmbătă dimineaţa că în apropierea imobilului cu nr. 138 se află un autoturism avariat. La faţa locului a fost identificat un autoturism cu numere de Maramureş al cărui proprietar, Dumitru M. de 22 de ani din Culcea, a declarat că accidentul s-a produs în jurul orei 01.30. Tânărul, cu toate că nu are permis, conducea dinspre Săcălăşeni şi pentru că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum a derapat şi s-a izbit violent de un cap de pod. Maşina a fost serios avariată însă cele două persoane care se aflau în autoturism purtau centura de siguranţă şi nu au suferit leziuni. Tânărul este cercetat acum pentru conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului.

La Baia Mare
Sâmbătă, la 16.45, pe str. 8 Martie s-a produs un alt accident. Romulus P. de 18 ani din Baia Mare conducea un moped neînregistrat pe strada amintită. Nu a adaptat viteza la condiţiile de drum acoperit cu pietriş, a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat. Romulus şi Andrei J. de 24 de ani, pasager pe moped au suferit vătămări corporale dar nu au rămas internaţi la spital.

La Sighet
Pe str. 22 Decembrie s-a produs un accident rutier duminică la 18.35. Sigheteanul Marin D. de 50 de ani se deplasa pe bicicletă deşi era sub influenţa alcoolului. A efectuat un viraj la stânga fără să se încadreze corect şi fără să se asigure şi a intrat în coliziune cu un moped condus regulamentar de Sever V. de 69 de ani din Sighetu Marmaţiei. În urma impactului Sever V. a fost rănit şi a rămas internat la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei.


Leave a Reply