Atenţie la operaţiunile de schimb valutar !!!


Întrucât în ultima perioadă mai mulţi cetăţeni şi-au manifestat nemulţumirea în legătură cu sumele rezultate în urma efectuării de operaţiuni de schimb valutar la anumite societăţi comerciale cu puncte de lucru din municipiul Baia Mare, vă sfătuim să manifestaţi o mai mare atenţie atunci când efectuaţi aceste operaţiuni.


Concret, casele de schimb valutar utilizează panouri de informare (de genul celor prezentate) ce afişează atât cursul pentru valută cât şi cel pentru cecuri de călătorie, existând astfel posibilitatea creării unor confuzii.
De asemenea, vă sfătuim ca înainte de a semna acordul de schimb valutar, să îl citiţi cu atenţie pentru a observa cursul la care se efectuează tranzacţia.
Aveţi în vedere faptul că anumite case de schimb valutar utilizează comisioane care, de asemenea, sunt afişate pe panourile de informare.
La una dintre aceste case de schimb valutar s-a produs ieri un scandal care a necesitat intervenţia poliţiei. O clientă, după ce a semnat un formular de acceptare a schimbului valutar, nemulţumită de suma oferită pentru valuta schimbată, s-a manifestat violent faţă de casieră. În ,,ajutorul” clientei nemulţumite a intervenit soţul acesteia care l-a lovit pe unul dintre oamenii de ordine care au acţionat pentru aplanarea conflictului. Clienta a fost internată la spital pentru efectuarea unor investigaţii. Ea a declarat poliţiştilor că îşi rezervă dreptul de a depune plângere faţă de persoanele care au agresat-o.

In by Moroșanul, miercuri, 15 aprilie 2009


Leave a Reply